Cer ajutor pentru modernizarea Aerodromului Târgu Jiu -Barza

Reprezentanţii  Aerodrom Barza -Târgu Jiu lansează un apel către oamenii de afaceri din judeţul Gorj. Aceştia le propun afaceriştilor să redirecționeze 20% din impozitul pe profit către asociaţie, pentru modernizarea aerodromului.

 Până în acest punct, investiția în pista de la Barza este una personală, a lui Mihai Merlușcă. 

“Gorjul are nevoie de un aerodrom serios, o poartă de intrare și ieșire pentru turiști, gorjeni, oameni de afaceri, servicii medicale. Ne-am propus ca, la începutul anului viitor, să avem o pistă serioasă, asfaltată și balizată la standarde europene și, pentru asta, avem nevoie de ajutor. Acum e momentul când orice firmă poate redirecționa 20% din impozitul pe profit către Asociația Aerodrom Barza Târgu-Jiu”, este mesajul celor de la Aerdorom Barza.

De menţionat este faptul că reprezentanţii aerodromului continuă să le ofere pasionaţilor plimbări cu avionul. Există două variante de zbor: 25 de minute, peste Târgu Jiu sau un traseu mai lung peste Vârful Retezat, Masivul Parâng, Lacul Vidra, Transalpina, cu întoarcere pe Rânca.

Însă mare oportunitate este dată de existența unei piste de aterizare în județul Gorj. Au mai existat intenții serioase pentru construirea unui aerodrom la Stănești, o investiție de peste 20 de milioane de euro, însă primăria a refuzat să cedeze terenul. 

Vizualizări: 2,394

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: