Cer salarii mai mari cu 45% pentru angajații CE Oltenia

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia cer majorarea salariilor cu 45%. Asta deși contractul colectiv de muncă a fost negociat pe doi ani și expiră în 2020.

Nelu Roșca, președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța, a spus care sunt solicitările sindicatelor la negocierile cu administrația CE Oltenia. “Partea sindicală a cerut o majorare salarială de 45%, ținând seama și de cât au crescut salariile în celelalte sectoare de activitate. Am solicitat vouchere de vacanță sau bilete de odihnă și tratament, ținând cont de raportul care există la CE Oltenie cu privire la starea de sănătate a salariaților. Am mai solicitat ca, după o redistribuire de personal în interiorul Complexului Energetic Oltenia, să avem în vedere creșterea numărului de salariați. Asta implică angajări în CE Oltenia”, a explicat Nelu Roșca la Radio Infinit.

Informația a fost confirmată și de Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia Rovinari. “Am zis chiar să rotunjim și să cerem 50%. Sunt încasări mai mari, plus că au fost atâtea creșteri salariale în alte sectoare de activitate”, a spus Mitrescu, menționând că obținerea voucherelor de vacanță este un obiectiv la fel de important.

La rândul lui, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, a spus că societatea are bani pentru majorările solicitate. “Să vedem bugetul, dar vă spun că bani sunt, ținând cont că pentru 2018 au fost încheiate contracte bilaterale la aproximativ 180-200 de lei/MWh, iar la anul prețul mediu e undeva la 300 de lei. E clar că și cifra de afaceri va crește cu 50%”, a spus Căldărușe.

Complexul Energetic Oltenia estimează în bugetul rectificat o pierdere de 975 de milioane de lei pe 2018. Mai mult, are nevoie de circa 200 de milioane de euro pentru achiziționarea certificatelor de carbon aferente producției acestui an. Termenul până la care trebuie achiziționate este 30 aprilie 2019.

Vizualizări: 3,637

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: