Cercetător chinez în domeniul Covid-19, împușcat

Un cercetător de origine chineză de la Universitatea din Pittsburgh (SUA), pe punctul de a face „descoperiri foarte importante” despre Covid-19, potrivit universității, a fost împușcat și ucis îîn weekend, a spus poliția americană, transmite CNN.

Un cercetător de la Universitatea din Pittsburgh care lucra la un proiect legat de Covid-19 a fost împuşcat fatal sâmbătă la domiciliul său din Ross Township, iar asociatul său Hao Gu, în vârstă de 46 de ani, a fost găsit mort într-o maşină, la aproximativ 50 de metri distanţă. Moartea asociatului a survenit de pe urma unei răni de armă aparent cauzată de el însuşi.

Cercetătorul Bing Liu, în vârstă de 37 de ani, a fost găsit împuşcat de mai multe ori în cap, gât şi torace în jurul orei 12 noaptea, sâmbătă. Nu s-a furat nimic din casă, iar uşa nu arăta semne de intrare forţată potrivit Post Gazette.

Poliția crede că bărbații se cunoșteau, dar spun că există „indicii că s-a făcut o țintă din cauza lui (Liu) fiind chinez”, potrivit detectivului Sgt. Brian Kohlhepp.

Universitatea a emis o declarație spunând că este „întristată profund de moartea tragică a lui Bing Liu, un cercetător prolific și coleg admirat la Pittsburgh.”

„Bing a fost pe punctul de a face descoperiri foarte semnificative pentru a înțelege mecanismele celulare care stau la baza infecției cu SARS-CoV-2 și baza celulară a următoarelor complicații”, au spus colegii săi de la Departamentul de Biologie Calculatoare și Sisteme al Universității într-un comunicat.

Bing lucra la departamentul de calculatoare şi sisteme la Pitt School of Medicine. "Bing era pe punctul de a trage concluzii foarte importante privitoare la înţelegerea mecanismelor celulare care stau la baza infecţiei cu virus Wuhan şi baza celulară a complicaţiilor generate", a anunţat departamentul într-un comunicat scris, adăugând: "Vom face un efort pentru a finaliza ceea ce a început el, pentru a aduce un omagiu excelenţei sale ştiinţifice".

Bing Liu dezvolta modele de calcul, tehnici de simulare şi analiză pentru a studia dinamica sistemelor biologice, în unele cazuri folosind algoritmi de inteligenţă artificială pentru a înţelege procesele celulare, potrivit biografiei sale.

 
 

Vizualizări: 2,246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: