Cere angajarea a patru nepoţi şi 50.000 de euro pentru deblocarea Carierei Jilţ Nord

Activitatea Carierei Jilţ Nord este blocată de ieri. Nu este decizia conducerii Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia ci, chiar dacă este greu de crezut, este hotărârea unui localnic din satul Brădet. Cum s-a ajuns în această situaţie? Foarte simplu. Vasile Brădescu a blocat drumul de acces spre carieră şi calea ferată pe care era transportat cărbunele la Turceni, pentru că printr-o hotărâre judecătorească definitivă, irevocabilă şi cu titlu executoriu s-a stabilit că cele două căi de acces ale Carierei Jilţ Nord sunt pe terenul său. Proprietarul nu vrea terenul, ci bani, locuri de muncă şi cărbune.

Vasile Brădescu se judecă din anul 2002 pentru cei 8.800 de metri pătraţi pe care-i are în zona Carierei Jilţ Nord. Pe timpuri gorjeanul avea aici teren agricol, care odată cu trecerea anilor a fost acoperit de carieră. Acum pe terenul acestuia se află drumul de acces în carieră, calea ferată pe care cărbunele este transportat la Complexul Energetic Turceni, utilaje miniere, benzi transportoare, dar şi un munte de cărbune. După ani petrecuţi prin sălile de judecată, Vasile Brădescu a câştigat acest teren în baza unei hotărâri judecătoreşti rămase definitivă, irevocabilă şi cu titlu executoriu. A încercat să negocieze cu cei din conducerea carierei, însă fără niciun rezultat.

Prin urmare, luni bărbatul a fost pus în posesie în prezenta unui executor judecătoresc, iar ieri a blocat accesul în carieră. „M-am judecat pentru acest teren ani de zile. Este pământul meu şi nu vreau să se folosească ei de el. Eu nu am ce să fac cu el, dar nici lor nu îl las. Vreau să îmi dea şase euro pe metru pătrat, asta înseamnă cam 55.000 de euro pentru întreaga suprafaţă, să îmi angajeze patru nepoţi, pentru doi dintre ei vreau posturi de ingineri, şi anual să îmi dea câte două tone de cărbune. Nu au vrut, eu am blocat terenul. Este pământul meu”, a spus Vasile Brădescu.

Ameninţat cu închisoarea şi cu plata unor despăgubiri

Vasile Brădescu a închis cu plasă de sârmă drumul de intrare în carieră, dar şi calea ferată pe care se transportau aproape zilnic câte 40 de vagoane cu cărbune către Complexul Energetic Turceni. Proprietarul terenului a fost de acord ca ultimul transport să fie făcut luni seara. În acest moment, activitatea carierei este blocată pentru că nu se mai poate face niciun transport de cărbune.

Gorjeanul susţine că a fost ameninţat atât de poliţiştii din zonă, cât şi de angajaţii Complexului Energetic Oltenia. ”S-au rugat de mine să-i las să facă un ultim transport luni seara. De atunci au cărat în continuu. Dacă nu s-au ţinut de cuvânt, eu am pus sârmă pe calea ferată şi pe drum. Este terenul meu. Au venit de la poliţie şi m-au ameninţat că mă bagă în puşcărie, cei de la CEO că mă dau în judecată, pentru că până acum au înregistrat pierderi de 3 miliarde de lei vechi. Nu îmi este frică de nimeni.  Nu vreau decât să mi se dea ce am cerut la negocieri. Pe mine nu mă interesează că nu mai au ei activitate”, a spus protestatarul.

Şi-a pus paznici

Proprietarul terenului nu vrea să cedeze sub nicio formă şi este decis să-şi ridice gardul de pe calea ferată şi de pe drum în momentul în care i se va da  ce a solicitat în schimbul terenului. Ca să fie sigur că nu este activitate la Cariera Jilţ Nord fără acordul său, şi-a pus chiar şi paznici. ” Nu renunţ până nu îmi dau ce am cerut la negocieri. Am pus un om care să stea aici să păzească. Vor să care din nou cărbune, dar nu îi las”, a concluzionat Brădescu.

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: