Echipa lui Teodorescu, pe statul de plată al lui Vişoianu

Declaraţiile de avere ale membrilor echipei cancelariei prefectului Claudiu Teodorescu au un lucru în comun. Salariaţii prefecturii au fost pe statul de plată al lui Corneliu Vişoianu, preşedintele Fundaţiei Delta, pe vremea când lucrau cu toţii şi la cabinetul parlamentar al lui Victor Ponta. Mai bine de un miliard de lei vechi au intrat anul trecut în buzunarele acestora.

Toţi membrii echipei prefectului Claudiu Teodorescu au încasat sume frumuşele de la Fundaţia Delta, condusă de Corneliu Vişoianu, cel care a candidat la parlamentare în 2008 pe un colegiu din Gorj, din partea PD-L. De fapt, echipa lui Teodorescu vine de la cabinetul parlamentar al lui Victor Ponta, unde chiar actualul prefect era şef. Pe lângă asta, angajaţii lui Ponta prestau şi la fundaţia lui Vişoainu. Mai mult, legătura dintre Victor Ponta şi Corneliu Vişoianu este evidentă. La prima vizită la Târgu Jiu, după numirea sa în fruntea Guvernului, deputatul de Târgu Jiu a venit împreună cu Vişoianu. 

Bani pentru cercetare

Otilia Sârbu, Janina Apostol, dar şi Claudiu Teodorescu, au fost pe statul de plată la Fundaţia Culturală Delta, fondată şi condusă de Corneliu Vişoianu.

Spre exemplu, Janina Apostol, consultant la cabinetul parlamentar al lui Victor Ponta,  ocupă acum funcţia de director de cancelarie la Prefectura Gorj. Aceasta, ca şi prefectul, a încasat bani de la Fundaţia Delta. Ca şi cercetător, Apostol a luai 3.954 de lei. O nimica toată pe lângă 60.388 de lei, sumă ce a intrat în contul lui Teodorescu.

Şi în declaraţia de avere a Otiliei Sârbu, şefa de cabinet, apare suma de 40.051 de lei pe care a primit-o de la Fundaţia Delta, dar nu precizează ce funcţie a avut. Consilierul Adrian Drăgoi nu a lucrat la Fundaţia Delta, ci la cabinetul parlamentar al senatorului Toni Greblă.

DATORII

Claudiu Teodorescu se află pe locul 16 într-un top al prefecţilor cu datorii. Econtext a realizat acest top, iar datoriile la bănci, de 19.770 de euro, îl pun pe acesta pe locul 16. Pe primul loc, cu o datorie de 168.000 de euro este prefectul din Cluj, Gheorghe Vucsan. Acesta are două credite de 40.000 de lei şi 10.000 de lei, scadente în 2008 şi încă unul de 2500 de lei scadent în 2012.

Vizualizări: 383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: