SURSE: Afacerea care a stat la baza reţinerii lui Telu Pârvulescu

Informaţii neoficiale susţin că Dumitru Pârvulescu a fost reţinut pentru instigare la abuz în serviciu. Totul a plecat de la dosarul lui Doru Şerban zis Habitu, care ar fi dat bani cu camătă omului de afaceri Dan Floarea, patronul Tech Safety. Floarea era în impas financiar, după ce primăria Peştişani nu a avut bani să plătească la timp lucrările făcute ca un campus şcolar. Pentru a scăpa de datorii, Floarea ar fi cesionat către Habitu creanţele pe care le avea asupra primăriei. Contribuţia lui Dumitru Pârvulescu ar fi fost că i-ar fi învăţat pe cei doi să dea o aparenţă de legalitate cesiunii de creanţe.

Tech Safety părea că a dat lovitura în 2008, când a câştigat o licitaţie de 123 de miliarde de lei vechi plus TVA pentru construirea unui campus şcolar la Peştişani. Campusul şcolar de la Peştişani se întinde pe o suprafaţă de 2 ha şi cuprinde terenuri de sport, ateliere, sală de sport, spălătorie şi cantină. Doar că toate zac neterminate, deşi ar fi trebuit date în folosinţă în primăvara lui 2010.

Afacerea, în loc să-l îmbogăţească pe Dan Floarea, i-a băgat firma în faliment. Asta pentru că Tech Safety a investit zeci de miliarde de lei vechi în construcţie, dar primăria nu a plătit la timp, pentru că la rândul ei nu a primit banii de la Ministerul Educaţiei. Dan Floarea a fost nevoit să împrumute sume mari, inclusiv de la cămătari.

Unul dintre oamenii de afaceri care au de recuperat bani de la Dan Floarea este Doru Şerban, mai cunoscut printre gorjeni sub numele de Habitu. Practic, Habitu avea de recuperat 600.000 de RON de la SC Mandan Group SRL, firmă aparţinând Manuelei Floarea şi lui Dorel Stroe. Pentru a-şi plăti datoria către Habitu, Dan Floarea a cesionat o creanţă de 600.000 pe care Tech Safety o avea de recuperat de la Primăria Peştişani către firma soţiei sale Mandan Group, care mai departe a cesionat către Habitu.

Cesiunea de creanţe făcută de Tech Safety a fost atacată în instanţă de lichidatorul judiciar al firmei lui Dan Floarea, Consulting Company, care a considerat-o frauduloasă, fapt confirmat de judecători. Argumentele judecătorilor au fost următoarele: creanţa a fost cesionată pe 2 iulie 2009, cu opt luni înainte ca aceasta să fie certă şi exigibilă, cu alte cuvinte facturată şi acceptată la plată. Un alt motiv este acela că Tech Safety a cesionat creanţa către Mandan Group, deşi nu avea nicio datorie către aceasta. Cum cesiunea a avut loc cu mai puţin de trei ani înainte de declararea insolvenţei, legea permite anularea unor astfel de tranzacţii, dacă judecătorii consideră că au fost făcute cu rea intenţie. Dan Floarea este suspectat că a cesionat creanţele pentru că ştia că firma va intra în insolvenţă şi a dorit să îi păgubească astfel pe creditori.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: