Şase funcţii de conducere pentru Dumitru Pârvulescu

Dumitru (Telu) Pârvulescu, secretarul general adjunct al Ministerului Economiei, care a intrat recent în atenţia procurorului Emil Moţa, are nu mai puţin de şase funcţii de conducere. Potrivit declaraţiei sale de interese, pe lângă funcţia din minister, mai este administrator special la UM Sadu şi UM Orăştie, de la fiecare unitate primind un salariu de 4.465 de lei. În plus, mai este în AGA la Complexul Energetic Oltenia şi în CA la Transelectrica şi Societatea Naţională a Sării. Rămâne de văzut care va fi traiectoria profesională a lui Pârvulescu după cele 24 de ore de arest, dar şi ce vor decide magistraţii Curţii de Apel cu privire la cererea Parchetului privind arestarea preventivă.

Declaraţia de interese pe care Dumitru Pârvulescu a completat-o ca angajat la Ministerul Economiei arată că, după ce a părăsit postul de conducere pe care îl ocupa la Direcţia Finanţelor Publice Gorj, a avut parte de multe alte joburi. Apreciat ca finanţist la nivel de judeţ, Pârvulescu a putut să îşi folosească din plin experienţa profesională la Bucureşti, ministrul economiei, Daniel Chiţoiu, fiind printre cei care l-au apreciat din plin.

Astfel poate fi explicată apariţia bruscă a lui Pârvulescu în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Complexul Energetic Oltenia, surse din domeniu spunând că acesta ar fi chiar preşedintele AGA. Ministerul Economiei l-a delegat pe subsecretarul de stat să fie şi membru în consiliile de administraţie de la două importante societăţi de stat, respectiv, Societatea Naţională a Sării şi Transelectrica, la ultima dintre ele avându-şi locul de muncă şi soţia lui Constantin Bălăşoiu, directorul general al CE Oltenia. Funcţiile ocupate de Pârvulescu în unităţile amintite sunt remunerate cu 47 de lei pentru fiecare şedinţă la care acesta participă, sumele fiind plafonate la acest nivel de pe vremea lui Emil Boc.

De două ori administrator special

Subsecretarul de stat scoate însă pârleala la două unităţi extrem de importante în care, de asemenea, reprezintă Ministerul Economiei. Că este administrator special la Uzina Mecanică Sadu se ştia deja, luându-i locul lui Marcel Hoară, de la PD-L, odată cu schimbarea de putere. Ce nu se ştie este că Pârvulescu este administrator special şi la Uzina Mecanică Orăştie, lucru pentru care Hoară ar fi fost mâncat de viu, nu bătut cu ouă în piaţă, dacă şi-ar fi permis să îl facă. Fiecare dintre aceste două funcţii este remunerată lunar cu 4.465 de lei, ceea ce presupune câştiguri de aproape 9.000 de lei pentru subsecretarul de stat doar din aceste două posturi.

Dumitru Pârvulescu a intrat brusc în atenţia opiniei publice după ce procurorul Emil Moţa a dispus reţinerea sa pentru 24 de ore, la începutul săptămânii, într-un dosar în care mai sunt anchetaţi primarul din Peştişani, Florin Pavel, dar şi liderul PNL Gorj, Dian Popescu. Pârvulescu este independent politic, dar are susţinerea liberalilor pentru a fi în funcţiile amintite.

Vizualizări: 527

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: