Membrii unor secţii din Bâlteni, duşi cu duba la DNA Bucureşti

Au fost duşi la audieri cu mandate de aducere! Este vorba de membrii din două secţii de votare din comuna Bâlteni, care au fost duşi cu duba poliţiei la Direcţia Naţională Anticorupţie Bucureşti. Aceştia sunt audiaţi în dosarul „Referendum” pentru că anchetatorii au suspiciuni că la cele două secţii ar fi votat persoane care nu au avut acest drept sau au apărut pe liste alegători care nu şi-au exercitat acest drept.

Au fost citaţi de mai multe ori la audieri la Direcţia Naţională Anticorupţie Bucureşti, dar nu s-au prezentat, drept pentru care ieri dimineaţă au fost duşi în faţa procurorilor cu duba poliţiei. Oamenii legii au avut mandate de aducere pe numele a 15 membri din două secţii de vot din comuna Bâlteni. Şi de această dată USL le-a asigurat asistenţă juridică. „Nu ştiu exact ce s-a întâmplat acolo pentru că nu am reuşit să iau legătura cu nimeni. Este vorba de 15 persoane, membri din două secţii de vot din Bâlteni, care au fost duse la audieri la DNA Bucureşti din maşina poliţiei în baza unor mandate de aducere. USL le-a asigurat şi de această dată asistenţă juridică”, a declarat primarul Gheorghe Păsărin.

Membrii celor două secţii de vot sunt audiaţi pentru că procurorii anticorupţie au suspiciuni că la aceste secţii au votat persoane care de fapt nu s-au prezentat la urne. Membrii secţiilor de vot au fost rezervaţi în declaraţii când au coborât din duba poliţiei şi au intrat la audieri. „Nu avem nimic de declarat”, au spus aceştia.

În Gorj, procurorii DNA au bătut la porţile mai multor gorjeni, însă la Bâlteni au fost descoperite cele mai multe nereguli.

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: