Cere anularea contractului colectiv de muncă de la Ambulanță. Motivul!

Sindicatul Salvamed din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj a fost chemat în instanță după ce a modificat două paragrafe din contractul colectiv de muncă. Documentul a fost negociat anul acesta, iar sindicaliștii ar fi strecurat o zi liberă pe 27 martie, fără ca administrația SJA să știe.

Două paragrafe ar fi fost introduse în contract după ce a fost negociat cu conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Gorj. Abia acum s-a descoperit textul cu pricina și s-a decis contestarea acestuia de urgență.  „I-am dat în judecată pe cei de la Salvamed. Au modificat două texte din contractul colectiv de muncă fără să fie negociate. Le-au semnat angajații, le-am dus la Inspectoratul de Muncă. Au niște consecințe. Am cerut nulitatea absolută pentru că sunt în afara legii”, a declarat Marinică Niculescu, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

Dacă nu ar fi fost observată la timp, modificarea le aducea bani în plus angajaților de la Ambulanță. Salariații din rândul TESA ar fi avut parte de o zi liberă, iar cei care ar fi lucrat ar fi fost plătiți dublu pentru această zi. „Au cerut o sărbătoare națională, în afara celor prevăzute de lege, în data de 27 martie, de Unirea Țării Românești cu Moldova. Asta este inexistentă în legislația românească pentru că este pe 24 ianuarie. Nu are nicio legătură cu 27 martie. Ești obligat să contești orice clauză făcută împotriva legii. Cerem și noi anularea acesteia în instanță”, a mai explicat Niculescu.

Vizualizări: 1,866

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: