Cosmin Popescu: Drumurile din Valea Amaradiei, reabilitate în 2 ani

Contractul de finanțare pentru reabilitarea drumului județean DJ 675C urmează să fie semnat spre sfârșitul acestei săptămâni, anunță autoritățile județene. Este vorba de o finanțare de aproximativ 90 de milioane lei din fonduri europene pentru refacerea și modernizarea a 40 km de drum județean în localitățile Târgu Logrești, Popești, Bustuchin, Poiana Seciuri, Seciurile, Roșia de Amaradia, Becheni, Corșoru, Alimpești, Sârbești. După semnarea contractului de finanțare se va trece la organizarea licitației în vederea desemnării unui constructor.

La sfârșitul lunii octombrie a fost semnat și contractul de finanțare în valoare de 72 milioane lei pentru modernizarea drumului județean 675B, ce traversează localitățile Câmpu Mare, Albeni, Călugăreasa, Prigoria, Zorlești și Alimpești. Autoritățile județene speră ca din primăvară, cel târziu în luna iunie, să înceapă lucrările la aceste două mari investiții. Aceste lucrări, corelate cu modernizarea drumului național de la Scoarța până aproape de Drăgășani, în județul Vâlcea, vor face ca în doar câțiva ani infrastructura rutieră pe zona Văii Amaradiei să fie reabilitată și modernizată, spune Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

”Cele două proiecte sunt foarte importante pentru că se leagă cu drumul național, pentru care Consiliul Județean Gorj a emis acum două săptămâni certificatul de urbanism, drumul național ce leagă localitățile Scoarța, Târgu Cărbunești, Licurici, Logrești, cu ieșire în Vâlcea, către Drăgășani. Putem spune că în doi ani avem toată rețeaua de drumuri naționale și județene reabilitată și se pune la punct cu rețeaua de drumuri comunale și sătești pentru care fiecare primărie a implementat proiecte europene sau naționale sau vor implementa pe viitor pe PNDL. Și atunci toată această zonă este reabilitată și modernizată”, a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Vizualizări: 618

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: