Primăriile din Gorj au șanse să-și deblocheze conturile

Situație neschimbată la cele două primării unde nu s-au mai primit salariile. Primăriile Roșia de Amaradia și Stănești au și acum conturile blocate din cauza arieratelor. Sunt singurele unități administrativ teritoriale din județ care s-au ales cu conturile blocate de Finanțe. Acesta ar putea scăpa de blocaj în câteva zile.

Gheorghe Paraschivu, șeful Trezoreriei Gorj, a explicat că „Primăriile Roșia de Amaradia și Stănești au conturile blocate din data de 8 decembrie. Am înțeles că Primăria Roșia a mai făcut ceva plăți și vom debloca conturile. Și la Stănești mai sunt probleme, tot din cauza arieratelor. Aici am înțeles că situația se va debloca în două zile”.

Trei salarii restante la Roșia de Amaradia

Angajații de la Primăria Roșia de Amaradia nu au primit salariile de trei luni. Abia pe 12 decembrie ar putea primi o tranșă. Este promisiunea primarului Liviu Cotojman. S-a mai făcut o rectificare bugetară. „Am mai primit 40 de mii de lei de la Finanțe prin Consiliul Județean. Sperăm ca miercuri să dăm oamenilor un salariu. Avem trei salarii restanță. Am primit promisiuni de la domnul Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean, că ne va mai ajuta. Avem hotărâri judecătorești ale profesorilor și din această cauză am avut și conturile blocate. Domnul Cosmin Popescu mi-a dat asigurări că, dacă nu vom găsi bani la București, în fondul de rezervă al Guvernului, ne va ajuta din banii pe care îi va avea în bugetul pe anul 2018”, a declarat primarul Cotojman.

Pentru a aduce la zi salariile angajaților, Liviu Cotojman susține că ar avea nevoie de 200 de mii de lei. La Roșia, lefurile angajaților nu au crescut în vară. Dimpotrivă. Unele au fost diminuate chiar și cu câte 800 de lei.

Nici la Stănești nu s-au deblocat lucrurile. Și acolo, salariații se uită după bani. Primarul a primit bani de la Consiliul Județean și a început să mai achite din restanțe, însă sumele nu sunt suficiente pentru a stinge toate plățile, după cum susține edilul Ștefan Blideanu.

Vizualizări: 365

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: