Cere concedierea ziaristului care a spus că școala trebuie să îi scape pe copii de părinți

Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu cere conducerii Digi 24 să îl dea afară pe Cosmin Prelipceanu, după afirmația acestuia potrivit căreia școala ar trebui "să-i scape pe copii de părinții lor”.

Funeriu spune că o astfel de declarație este "dincolo de ce poate fi acceptat de orice canal media". Prelipceanu a făcut afirmația într-un dialog cu actualul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, care s-a delimitat pe loc de afirmația jurnalistului. Jurnalistul încerca să susțină teoria potrivit căreia copiii ar trebui vaccinați antiCovid chiar și fără acceptul părinților.

Mai jos dialogul:

Prelipceanu: Dacă suntem în țara în care o treime sunt vaccinați în condițiile în care oamenii mor în spitale, este absolut clar că avem o problemă de educație. Oamenii în țara asta nu reușesc să înțeleagă că sunt în pericol de moarte.

Cîmpeanu: Din păcate...

Prelipceanu: N-ar fi bine ca măcar de copiii lor să avem grijă? Măcar copiii lor să înțeleagă asta. Asta ar trebui să facă școala. Să-i scăpăm pe copii de părinții lor. Asta trebuie să facă școala.

Cîmpeanu: Nu pot să fiu părtaș la această afirmație.

Prelipceanu: Ba da, vă spun eu, asta ar trebui să se întâmple.

Vizualizări: 1,824

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: