Cerere de finanțare pentru viitorul spital regional al Olteniei

Ministerul Sănătăţii a anunţat că a transmis Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Regional cererea de finanţare pentru Spitalul Regional de Urgenţă Craiova. Spitalul va avea peste 800 de paturi, valoarea investiţiei depăşind 2,8 miliarde de lei.

Guvernul a aprobat, în 4 noiembrie, indicatorii tehnico-economici pentru Spitalul Regional de Urgenţă Craiova, unitatea medicală urmând să aibă peste 800 de paturi. Spitalul va funcţiona ca Centru de Tratament pentru Cancer pentru Regiunea sud-vest.

Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va avea o suprafaţă desfăşurată de 165.256 de metri pătraţi şi 807 de paturi, din care 577 de paturi de spitalizare pentru îngrijiri acute.

"Spitalele regionale reprezintă un proiect de ţară pe care l-am preluat, îl continuăm, vrem să îl urgentăm şi să ne asigurăm că se va finaliza. Susţinem respectarea calendarului depunerii cererilor de finanţare, pentru a semna cât mai curând posibil contractele de finanţare cu AMPOR şi asigurarea sprijinului Comisiei Europene pentru realizarea acestor proiecte majore", a declarat ministrul Victor Costache.

Potrivit MS, Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi este proiectul cel mai avansat, pentru care s-a finalizat etapa de evaluare şi s-a trecut în faza de contractare, iar, în paralel, MS a demarat procedura de achiziţie publică pentru servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic, cei interesaţi putând depune ofertele până pe 31 ianuarie 2020.

 

Vizualizări: 999

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: