Află de ce nu este benefic să dormi pe burtă

Una dintre cele mai abordate poziții de somn, dormitul pe burtă, nu este recomandat de către medici pentru a avea parte de o odihnă de calitate. Medicii recunosc că cei mai mulți oameni gravitează involuntar spre poziția de somn cu care s-au obișnuit și care îi face să se simtă cel mai confortabil.

Medicii au şi explicaţii ştiinţifice pentru care nu recomandă acest mod de a ne odihni. Dormitul pe burtă face imposibilă menținerea coloanei într-o poziție sănătoasă și, mai mult, pune presiune pe mușchi, ceea ce poate afecta nervii, provoca amorțeli și furnicături.

Somnul pe burtă elimină sforăitul și ajută digestia, însă provoacă dureri de gât și de spate, toate acestea din cauza presiunii exercitate asupra gâtului. În plus, dormitul pe burtă afectează circulația sângelui și îngreunează respirația.

Femeile ar trebui să fie îngrijorate şi pentru faptul că în această poziţie de dormit fermitatea sânilor are de suferit, iar ridurile faciale se formează mai repede, din cauza contactului prelungit al feței cu suprafața de dormit.

Aşadar, somnul pe spate rămâne cel mai sănătos iar medicii recomandă dormitul pe spate pentru că aduce multe benficii pentru sănătate. Dormitul pe spate previne durerile de ceafă, de spate și ajută la alinierea corectă a coloanei vertebrale. Chiar dacă dormitul pe spate nu îi avantajează pe cei care sforăie, este ideal totuşi pentru sănătate.

Vizualizări: 2,462

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: