Siropul de ridiche neagră, remediu pentru tuse

În sezonul rece ne putem bucura de multe legume care să ne ofere vitaminele şi mineralele necesare, dar mai ales pe care le putem folosi ca remedii naturiste în tratarea răcelii sau a altor afecţiuni de sezon. Populare în acest sezon sunt ridichile, care vin la pachet cu numeroase beneficii pentru sănătate, fiind bogate în antioxidanţi care ţin organismul departe de inflamaţii.

De exemplu, în sezonul rece, ridichea neagră este folosită în tratarea tusei şi răcelii. Mai mult, printre beneficiile sale putem reaminti de îmbunătăţirea sănătăţii cardiovasculare.

Ridichea neagră întăreşte sistemul imunitar. O imunitate activă ţine organismul departe de toxine, bacterii infecţioase, celule cancerigene şi alţi patogeni. În plus, corpul are nevoie de vitamina C şi alte minerale, precum magneziu, ridichea neagră oferind cantitatea necesară de vitamina C şi magneziu, ambele esenţiale pentru întărirea sistemului imunitar. Nutriţioniştii susţin că ridichea neagră poate ajuta la curăţarea mucusului, a infecţiilor tactului sistemului respirator fără să-ţi afecteze sănătatea. În urma consumului de ridiche neagră poţi ţine la distanţă răcelile comune şi bronşita.

De cele mai multe ori, siropul de ridiche neagră se prepară în amestec cu mierea, iar această compoziţie este ideală în tratarea tusei, răcelii şi bronşitei cronice. Ridichea neagră conţine cantităţi mari de calciu, potasiu, fier şi uleiuri esenţiale care determină efectul antibacterian. Vitaminele C şi B6 ajută la eliminarea tusei şi ameliorează simptomele răcelii. În tratamentul pentru tuse, mierea joacă un rol extrem de important, iar asta datorită efectelor sale antibacteriene şi antiinflamatorii.

Iată cum se prepară siropul de ridiche neagră pentru tuse seacă sau productivă:

Ai nevoie de:

- o ridiche neagră de dimensiune medie

- miere

Mod de preparare:

Spală ridichea şi fă-i o gaură în centru în care să adaugi 1-2 linguriţe de miere. Asigură-te însă că faci loc şi siropului care se va forma. Lasă compoziţia la temperatura camerei până se formează un strat gros de sirop. Toarnă siropul într-un borcan ermetic şi lasă-l la frigider. Bea 1-3 linguriţe în fiecare dimineaţă pe stomacul gol, timp de o săptămână. O altă variantă ar fi cea a siropului de ridiche neagră cu zahăr, reţetă în care paşii sunt aceiaşi ca în reţeta cu miere.

Vizualizări: 9,957

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: