Certificare Leaders Explore pentru 25 de liceeni din Târgu Jiu

Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu va găzdui duminică ceremonia de absolvire a programului LEADERS Explore pentru liceeni. 25 de liceeni din oraș au participat timp 9 luni la cel mai complex program de educație non-formală și leadership din România și acum vor primi certificarea LEADERS Explore, primul nivel în leadership ce atestă competențele dobândite.

La ceremonie, vor participa oameni care i-au sprijinit și ghidat în cele 9 luni pe cei 25 de exploratori, personalități din comunitatea locală și invitați inspiraționali. Invitați vor fi Alexandru Gorun - managing director Fundația LEADERS și absolvent al colegiului și Corneliu Bodea - cofondator Adrem Invest. 

Pe parcursul programului, tinerii au pus în practică ce au învățat prin trei proiecte în comunitate. Proiectul „O zi cu zâmbete” se desfășoară în azilul de bătrâni din Târgu Jiu și înseamnă întâlniri periodice între adolescenți și rezidenți. Tinerii petrec câteva ore alături de bătrâni, culegând povești de viață valoroase de la aceștia, iar bătrânii își schimbă starea de spirit. Proiectul vizează conectarea dintre generații și își propune publicarea unui volum de memorii.

Al doilea proiect se numește „WHY” și este un program de dezvoltare personală ce presupune anularea inhibițiilor și definirea sinelui. Acest proiect se bazează pe patru întâlniri în afara orelor de curs, unde se derulează activități practice ce ajută participanții să se dezvolte personal. Vor fi proiectate filmulețe educative cu experiențe de viață și se vor purta discuții pe marginea lor.

„All Info Gorj” este un proiect a cărui idee centrală este crearea unui site care să cuprindă toate punctele turistice importante din județul Gorj și toate evenimentele desfășurate într-o anumită perioadă de timp, cu precădere în municipiul Târgu Jiu. 

„Prin intermediul acestei etape, utilizăm comunitatea ca mediu real de învățare pentru cei 25 de liceeni din fiecare localitate. Acesta este momentul în care ei au ocazia să identifice care sunt nevoile comunității lor și au ocazia să facă pasul către rolul de cetățean activ al comunității. Este ocazia unică în care aducem alături, în aceeași barcă, noua generație, autorități locale și companii care se coalizează pentru a realiza proiectele de impact la care visează de mulți ani”, explică Beatrice Alexandrescu, Project Manager al programului.

LEADERS Explore pentru liceeni este esența celor 17 ani de experiență ai fundației, timp în care peste 5000 de liceeni din peste 60 de comunități la nivel național și-au dezvoltat abilitățile de leadership în cadrul programelor noastre. Explore 2017 se desfășoară în 30 de licee din Bârlad, Bistrița, București, Iernut, Lugoj, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Reșița, Târgu Jiu, Târgu Mureș cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și este susținut de LIDL Community Grant. 

Vizualizări: 506

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: