Aviz favorabil pentru canalizare şi after school, la Câlnic

Autorităţile locale de la Câlnic vor semna, în luna septembrie, cererea de finanţarea pentru introducerea reţelei de canalizare şi pentru construirea unui after school. Ambele investiţii vor fi realizate cu fonduri europene, iar valoarea acestora este de 1,5 milioane de euro. Primarul Dumitru Vulpe speră să demareze lucrările până la sfârşitul anului, în condiţiile în care vremea va permite deschiderea de noi şantiere pe raza comunei.

 Primăria comunei Câlnic a cerut aviz de mediu pentru construirea unui after school în centrul comunei. Este vorba despre o investiţie ce va fi realizată pe fonduri europene, la fel şi cea care vizează introducerea reţelei de canalizare. Proiectul pentru after school are o valoare de 500.000 de euro, sumă ce include construcţia şi dotările. Conceptul „After school” a fost lansat de Ministerul Educaţiei în anul 2011 şi presupune ca elevii să rămână la şcoală după ce au terminat cursurile, servesc mai întâi masa de prânz, iar apoi îşi fac temele. Acest lucru se va realiza şi la Câlnic, într-o clădire nouă de standarde europene. Părinţii elevilor care vor frecventa „After school” nu vor plăti nici un leu pentru meditaţiile ce vor fi acordate de profesori după orele de curs. În principiu, centrele de tip „After school” se adresează copiilor de grădiniţă şi din învăţământul primar, însă autorităţile locale de la Câlnic vor ca şi elevii din clasele V-VIII să beneficieze de aceste servicii. În momentul de faţă, autorităţile pregătesc documentaţia tehnică pentru ridicarea construcţiei. „A fost selectat studiul de fezabilitate. Până la sfârşitul lunii august urmează să depunem documentaţia tehnică, ea va fi verificată, iar apoi în luna septembrie vom semna cererea de finanţare, valoarea after school fiind de 500.000 de euro”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic. În aceeaşi fază este şi proiectul care vizează introducerea reţelei de canalizare, investiţie cu o valoare de un milion de euro.     

 LUCRĂRI

Primarul Dumitru Vulpe vrea să urgenteze demersurile pentru ca lucrările să poată începe până la sfârşitul anului. „Vom grăbi demararea procedurii de licitaţie. Sperăm să nu fie contestaţii pentru a nu se prelungi termenul. Cu siguranţă, lucrările vor fi demarate în primăvară, însă există posibilitatea să le demarăm spre sfârşitul acestui an, în condiţiile în care vremea va permite. Dacă vom avea o toamnă mai târzie se pot efectua o parte din lucrări şi anul acesta”, a precizat Dumitru Vulpe  

Vizualizări: 516

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: