Cum poți să-ţi plătești mai ușor taxele și impozitele locale

Târgujienii au încă din anul 2011 posibilitatea să-și achite taxele și impozitele on line evitând în acest mod aglomerația și cozile la ghișeu. Cu un simplu cont on line, oamenii pot să fie informați cu privire la banii pe care-i datorează statului. Chiar și așa pot beneficia de bonificațiile fiscale și în plus plătesc fără comisioane, anunță autoritățile.

Cu un simplu click pe Ghiseul.ro, oamenii pot intra în contul lor și văd exact ce sume datorează statului. Înainte de asta trebuie însă să obțină o parolă și un user de la Direcția de Taxe și Impozite Locale, pe care le pot solicita printr-un simplu mail adresat instituției. În plus, nu trebuie să prezinte chitanța, datoriile fiind șterse automat de sistem. Până în prezent, doar 183 de persoane au achitat datoriile prin intermediul internetului. ”Se fac și plăți prin intermediul conturilor curente înrolându-ne în Sistemul Național Electronic de Plată încă din anul 2011. Până la această dată au fost efectuate 621 de plăți numai în acest an fiind efectuate 183 de plăți în valoare de 53.000 de lei. Aceste 183 de plăți au fost efectuate până în 31 iulie și toate plățile au beneficiat de bonificație. Din 2011 funcționează acest sistem. Am fost printre primele primării din țară care am accesat acest sistem național electronic de plată, ne-am înrolat și de atunci de efectuează plăți”, a spus Mariana Budulan, directorul Direcției de Taxe și Impozite Locale. Cei care își achită pe internet amenzile scapă de documentația ce trebuie întocmită la ghișeu. ”Sunt de regulă tineri care efectuează și în mod special plățile reprezentând amenzi în ultima vreme prin acest sistem electronic național de plată ne mai fiind necesară depunerea documentului de plată, a chitanței, în cazul în care amenda este achitată prin SNAP, sumele ajung în contul nostru cu toate informațiile necesare și în acest mod se sting obligațiile fără a mai prezenta documente”, a spus Mariana Budulan.

Ghişeul.ro oferă posibilitatea de a plăti online cu cardul taxele si impozitele locale, precum şi amenzile contravenţionale, iar dovada plăţii se primeşte pe e-mail în doar câteva minute de la plata efectivă.

Vizualizări: 236

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: