Cetăţenii din Logreşti se pot racorda la reţeaua de apă a comunei

Autorităţile locale din comuna Logreşti au recepţionat la finele săptămânii trecute sistemul de alimentare cu apă al comunei. Încă de ieri dimineaţă au fost înregistrate la sediul primăriei primele cereri de racordare la reţea, fapt care l-a mulţumit pe primarul Ion Băluţă. Trei ani s-a lucrat la această investiţie, fiind unul din proiectele cele mai importante ale comunei, proiect pentru care primăria a plătit 25% partea ei de cofinanţare. Primăria încearcă acum să-i convingă pe oameni să se racordeze şi la sistemul de canalizare.

O lucrare de aproape 8,3 milioane de lei a fost recepţionată la finele săptămânii trecute în comuna Logreşti. Este vorba de sistemul de apă şi canalizare, investiţie derulată prin Administraţia Fondului de Mediu. Reţeaua se întinde pe o suprafaţă de 11 kilometri şi este funcţională, anunţă autorităţile locale. ”I-am dat deja drumul, practic de luni am început să înregistrăm cereri de racordare din partea cetăţenilor. Taxa de racordare atât la apă, cât şi la canal, este de 40 de lei pentru persoanele fizice şi 100 de lei pentru persoanele juridice. Era foarte mare nevoie de o astfel de investiţie cu atât mai mult cu cât partea noastră de cofinanţare a fost de 2,5 milioane de lei, bani cu care am fi putut realiza alte proiecte. În numai două ore am avut peste 10 de cereri de racordare, ceea ce înseamnă că interes există din partea cetăţenilor”, a spus Ion Băluţă, primarul din Logreşti.

Interesul primăriei este ca oamenii să se branşeze atât la reţeaua de apă, cât şi la cea de canal, în condiţiile în care mai sunt puţine gospodării care să nu aibă baie în casă. ”Noi încercăm să-i ţinem sub control să se branşeze la ambele reţele, cu excepţia cazurilor unde nu a fost posibilă reţea de canalizare din cauza diferenţei de nivel foarte mare. Este vorba de un cătun, unde din punct de vedere tehnic nu a fost posibil”, a spus primarul Ion Băluţă. Reţeaua de apă şi canal cuprinde satele Colţeşti-Frunza-Târgu Logreşti-Moşteni. 

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: