Sprijin al autorităţilor din Târgu Jiu pentru două femei bolnave

Două femei din Ursaţi, localitate componentă a municipiului Târgu Jiu, trăiesc într-o sărăcie lucie. Ioana Cîrciu de 54 de ani şi mătuşa sa de 89 de ani, ambele cu probleme de sănătate, se confruntă cu mari dificultăţi financiare, singurul lor venit fiind o pensie pe caz de boală. Autorităţile locale din Târgu Jiu le-au dus luni acestora pachete cu alimente, astfel încât să aibă ce pune pe masă de sărbători.

Ioana Cîrciu are probleme locomotorii, drept pentru care, după 25 de ani de activitate în domeniul confecţiilor, s-a pensionat. Această pensie este singurul venit al familiei. Femeia locuieşte într-o casă sărăcăcioasă din Ursaţi, alături de mătuşa sa, Elena Cârciu, care şi ea are probleme de sănătate. Bătrâna are probleme de vedere şi se deplasează cu greutate. Abia fac faţă cheltuielilor de zi cu zi, mai ales că bătrâna nu are pensie. Pentru că niciuna nu se poate deplasa, vecinii sunt cei care le aduc o găleată de apă sau lemne în casă pentru a se încălzi.

Pe Ioana Cârciu am găsit-o în prispa casei, purta în picioare nişte ciorapi rupţi. "Este o familie săracă, n-are cine să le ajute. Rudele lor sunt plecate în străinătate. Se roagă de cine trece pe drum să le aducă o cantă de apă. Eu le-am mai ajutat, le-am mai tăiat lemne, le-am adus şi pâine, cu bani de la ele, de la mine, de unde s-a putut. Ioana a lucrat la confecţii, o ducea bătrâna. Îi ţinea calea la autobuz, o aduceau şoferii de la întreprindere. Şi-a făcut şi ea anii de serviciz şi are pensie acum, dar ce folos? Nu poate să meargă. Dacă ar fi tratată undeva, totuşi s-ar mai îndrepta. Dar n-are cine să o ducă. Au de plătit 300 de lei la curent. De unde bani? Au un amărât de aragaz care afumă, n-au maşină de spălat", a spus Cristina, vecină.

Familia Cîrciu este una dintre cei 50 de beneficiari din Târgu Jiu pentru care municipalitatea a pregătit pachete cu alimente de sărbători. Viceprimarul Aurel Popescu a fost cel care le-a înmânat luni plasele cu alimente cu produse tradiţionale, dar şi un mic brăduţ. "Primăria Târgu Jiu, prin Direcţia Publică de Protecţie Socială a făcut tot posibilul să organizeze în luna decembrie o serie întreagă de programe menite să vină în sprijinul familiilor cu condiţii financiare precare, cu număr mare de copii, bătrâni neajutoraţi, aşa cum este cazul celor de aici, bătrâni care au nevoie de afecţiune şi de un sprijin din partea noastră, a autorităţilor publice locale", a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Vecinii le-au cerut autorităţilor locale să introducă conducta de apă în gospodăria familiei Cîrciu, astfel încât cele două femei să nu mai fie nevoite să care cu găleata de la locuinţele din zonă.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: