Charlie Ottley, impresionat de Oltenia de sub munte. Filmează un documentar

Celebrul realizator britanic Charlie Ottley a poposit, în aceste zile, în județul Gorj. Lucrează la o nouă serie "Flavours Of Romania" și filmează frumusețile din Oltenia de sub munte. A fost cazat la Conacul Olarilor, o pensiune din Baia de Fier și a descoperit deja mai multe obiective turistice din zonă. A fost impresionat și de mâncărurile tradiționale. A mâncat sarmale și zacuscă.


Mihai Olaru, gazda lui Charlie Ottley în aceste zile, e bucuros pentru că Baia de Fier și experiențele pe care le poate avea un turist în această parte o Gorjului vor fi cuprinse în documentarul difuzat pe Netflix. 

”Cred că toți cei de sub munte trebuie să ne organizăm, împreună, astfel încât să convingem cât mai mută lume de potențialul zonei și al județului. Câteva ore bune i-am povestit despre locurile noastre și l-am convins să revină cu echipa pentru că mai sunt povești de dat mai departe”, a spus acesta. 

Charlie Ottley este pentru prima dată în Gorj. 

"Este prima dată când ajung în această zonă. Am mai fost în Horezu înainte şi în câteva localităţi în jurul acestei regiuni, când am filmat pentru Flavors of România 1. De fiecare dată, căutăm noi locaţii pentru că nu vrem să repetăm nimic. Este frumos în Gorj. Cu cât stau mai mult, cu atât descopăr mai multe lucruri de făcut. Sunt atât de multe locuri secrete de care nu ştiam. Nu le poţi găsi pe internet. Trebuie să mergi în teren, să întrebi lumea. Lumea îţi spune că sunt turme frumoase, cu păstori, pe munte. E o biserică într-o peşteră. Este o călătorie de descoperiri", a mărturisit Charlie Ottley.

Baia de Fier și căsuța răsturnată au fost primele popasuri. Iar mâncarea a venit cu un farmec aparte pentru celebrul documentarist care promovează frumusețile de la noi. "Am mâncat sarmale seara trecută, un mic dejun fantastic: zacusca, ouă ochiuri. Explorăm reţete. România are un potenţial uriaş cu legumele proaspere, ierburi sălbatice, fructe nemaipomenite şi totul este sănătos, creşte în grădinile oamenilor şi prefer să mănânc asta decât pepeni din Turcia sau roşii din Spania. România are atât de multe produse. Sunt mulţi bucătari în România care pot să se axeze pe reţete vechi. Potenţialul este mare. România este printre ţările din top când vine vorba de bucătărie", a mai spus jurnalistul britanic.

"Am făcut primul sezon al Flavours Of România 1 acum patru ani. A fost preluat de Netflix şi a devenit cel mai urmărit documentar din 2020 şi ne-a surprins. Nu ne aşteptam să rezonăm cu toate generaţiile. Avem copii care ne salută, avem bunici care se uită şi le place show-ul. Arătăm ce ne place în această ţară, de ce este fermecătoare, cât de fabuloşi sunt oamenii, peisajele care îţi taie respiraţia", a mai mărturisit Ottley.

După ce va încheia periplul în Oltenia, echipa lui Charlie Ottley va ajunge în Banat, Crișana și Maramureș: "Planul nostru este să mergem la Craiova pentru că nu am inclus Craiova. Acesta este un episod despre Oltenia. Vreau să văd centrul vechi din Craiova, să descopăr secretul. Am fost mereu prin zonă, dar nu am rămas acolo niciodată. Apoi o să mergem spre Banat şi Crişana. Am fost prin Transilvania, Moldova, Dobrogea, Muntenia. Conduc patru, cinci ore zilnic, de obicei. Trebuie să filmăm două, trei ore în fiecare locaţie. De dimineaţa până se face seară. Este greu. Am început din 21 iunie, de trei luni, şi probabil vom încheia la mijlocul lui octombrie, sper, înainte să se facă frig".

Galerie foto






Vizualizări: 3,883

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: