O nouă atracție turistică în Novaci

Turiștii care trec prin Novaci spre zona montană de la noi pot face un popas pentru câteva fotografii inedite în centrul orașului, unde, de câteva zile, îi așteaptă o nouă atracție. O pictură murală de mari dimensiuni, inspirată din motive tradiționale. Lucrarea de artă urbană a fost realizată de artista plastică Daciana Ungureanu alături de câțiva liceeni talentați.

Lucrarea poate fi admirată și fotografiată chiar în apropiere Primăriei Novaci. Peretele se întinde pe 14 metri. "Am pictat seara și ne-am bucurat de o atmosferă încântătoare, am legat prietenii și am discutat despre noi proiecte pe care să le punem împreună în practică. Lucrarea s-a realizat în șase ședințe de lucru plus o zi pentru confecționarea șabloanelor de carton care ne-au ajutat la schițarea compoziției pe perete și are dimensiunea de 1,80/14m", a fost mesajul Dacianei Ungureanu, artist plastic și unul dintre păstrătorii tradițiilor din Gorj.

Elevi din Novaci alături de alți tineri veniți din Craiova sau Timișoara au dat o mână de ajutor. La final, lucrarea de artă urbană a dat o notă unică orașului și le oferă turiștilor și localnicilor o priveliște inedită. "Vreau să le mulțumesc în primul rând tinerelor voluntare Alessia Diaconescu și Eva Stănișel care au fost absolut încântătoare cu nota lor de inocență, cursantelor mele Ștefania Avramescu, Oana Blescău, Mara Motoluță, lui Darius Giurca, fostul meu cursant, Carinei Băncescu care este din Timișoara, lui Sebastian Oacheș venit de la Craiova, Iuliei Tăban, lui Robert Porojnicu, doamnei Mirela Capotă pentru modul cum ne-a ajutat cu toate, doamnei Simona Stănișel și domnului Cristian Stănișel care au avut fiecare câte o ședință de lucru și nu în ultimul rând doamnei Elena Basarabă pentru toată susținerea și încrederea", a încheiat Daciana Ungureanu.

Galerie foto







Vizualizări: 3,829

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: