Ce loc din România poate fi văzut de turişti o singură dată pe an

România oferă posibilităţi nelimitate pentru turism fiind extrem de frumoasă și ascunzând o mulțime de locuri fascinante, numai bune de vizitat. Unul dintre acestea se află în județul Mehedinţi și poate fi văzut de turişti o singură dată pe an. 

Locul acesta pare desprins din filme,  fiind o comoară a naturii destul de rară în România. Din păcate acest loc poate fi văzut o singură dată pe an. Dacă dorești să vizitezi un loc uimitor, poți să-ți treci pe lista de obiective Peștera Topolniţa, din județul Mehedinți. Ai grijă, însă, în ce perioadă îți planifici călătoria, deoarece acest loc se poate vizita o singură dată pe an, mai exact în august. În acea lună, peștera e sărbătorită pentru numele ei. Când se organizează sărbătoarea, Peştera Topolnița este deschisă pentru turiștii curioși. Sălile uriașe, cascadele sau rocile imense te vor, fără îndoială, fără cuvinte.

Peștera se află la o altitudine de 434 de metri și este a doua peșteră ca lungime din România, dar și a 17-a din întreaga lume. Totodată, peștera se poate lăuda cu o galerie imensă, împărțită pe patru etaje, dintre care două fosile, unul subfosil, iar altul activ, ca urmare a acțiunii apei ce se revarsă din trei pârâie.

Peştera Topolnița a fost structurată de speologi în mai multe sectoare. Cel mai cunoscut și important este sectorul Peştera Femeii, din care se ajunge în Culoarul Liliecilor şi apoi în Culoarul Vetrelor. În urmă cu ceva timp, experții au descoperit acolo vetre de foc ce datează din neolitic, din epoca dacică şi din cea medievală. În plus, tot acolo au fost găsite și materiale ceramice sau piese de metal. Chiar dacă nu se poate vizita pe interior în tot timpul anului, Peştera Topolnița poate fi admirată și din exterior. Atât gurile peșterii, cât și râul Topolnița sunt superbe și, cu siguranță, nu vei regreta că ai trecut pe acolo.

Vizualizări: 1,965

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: