Sos picant de roșii fără fierbere

Vremea conservelor de iarnă a sosit şi gospodinele şi-au eliberat cămara pentru a o umple din nou cu bunătăţi. Dintre acestea nu ar trebui să lipsească un sos picant de roşii, realizat fără fierbere, care poate fi un aperitiv picant perfect pentru mâncărurile de carne.

Sosul se păstrează la frigider sau, dacă afară e frig, îl puteți ţine în cămară. Este foarte gustos și cu greu va fi refuzat şi de cei care nu agreează mâncarea mai picantă.

Ingrediente:

-2,5 kg de roșii;

-1 kg de ardei gras roșu;

-300 gr de usturoi;

-150 gr de ardei iute;

-150 gr de rădăcină de hrean;

-120 ml de oțet;

-3/4 pahar de zahăr;

-4 linguri de sare sau după gust.

Mod de preparare:

Tăiați roșiile, ardeiul gras, ardeiul iute și rădăcina de hrean bucăți şi treceți toate ingredientele prin mașina de tocat carne sau blender. Adăugați sare, zahăr și oțet şi amestecați foarte bine compoziția. Dacă aţi pus cantităţile corecte obțineți 3 litri de sos picant, pe care îl turnați în borcane și îl dați la frigider sau în cămară. Acest sos își va găsi locul pe orice masă, fie ea festivă sau de zi cu zi.

Vizualizări: 2,212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: