Ardei tocați cu pătrunjel, conservați pentru iarnă

Pentru cei care fac economie  de spațiu în cămară există mai multe moduri de a conserva cantități mari de ardei în spații  mici. Ardei măcinați la borcan sunt tot un fel de a conserva ardeii pentru iarnă, fiind extraordinari în ciorbe, tocane, fripturi și multe alte mâncăruri.

Începutul toamnei a umplut piețele de legume și gospodinele deja umplu cămara de conserve. Pentru cei care preferă ardeii în mâncare și nu vor să îi prepare în zarvat, tocarea ardeilor este o metodă mult mai accesibilă și ușoară de a conserva ardeiul. Se pot folosi orice fel de ardei, chiar și cei mai mici pe care de obicei îi ocoliți.

Mod de preparare: Se spală bine ardeii și se lasă să se scurgă apa de pe ei după care  îi curățăm de cotoare.Dacă sunt ardei pătați, înlăturăm partea pătată și folosim restul, acesta fiind un mare avantaj pentru că nu toți ardeii sunt perfecți. Putem măcina ardeii la mașina de tocat sau folosind blenderul

Lângă ardei, la măcinat, adăugăm o mână bună de pătrunjel verde și amestecăm totul cu sare. Punem sare ca pentru o mâncare obișnuită, nu trebuie să fie foarte sărați.

Folosind o lingură, punem totul în borcane, apăsând bine, pentru a nu rămâne goluri de aer.Închidem borcanele ermetic și le punem la fiert în apă. Fierbem o oră din momentul în care apa începe să clocotească.

După acest timp, le scoatem din apă, verificăm capacele și le punem în pături, pentru a se răci lent, treptat după care se pot depozita în cămară.

Vizualizări: 5,659

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: