Chifteluțe în sos de bere

Reteta de chifteluțe în sos de bere este una asemănătoare cu cea de chifteluţe obişnuite. Ceea ce diferă este sosul care are un gust aparte şi se prepară cu bere.

Chifteluțele cu sos de bere vor fit adorate de toată familia, chiar dacă nu toţi consumă bere. Rețeta e simplă şi delicioasă. Aceste chifteluțe pot fi servite alături de piure sau cartofi prăjiti sau copți şi pot fi savurate chiar și de copii, pentru că alcoolul din bere se evaporă la gătit.

Ingrediente

Pentru chiftele:

    500 g de carne tocată (amestec de porc și vită)

    4 felii de pâine

    100 ml lapte

    2 ouă

    50 g făină

    1 cățel usturoi

    două crenguțe de pătrunjel

    sare și piper

Pentru sos aveţi nevoie de 3 cepe şi o cutie de bere.

Modul de preparare: Mai întâi se așază pâinea într-un castron și se toarnă laptele peste ea pentru a se înmuia. Carnea se pune într-un castron și se amestecă cu ouăle.

Se condimentează cu sare și piper şi se mai adaugă usturoiul pisat și pătrunjelul tocat, după care se amestecă. Pâinea înmuiată în lapte se stoarce și se adaugă peste carne. Dacă textura este prea moale se poate pune şi puțin pesmet. Într-o farfurie se pune făină după care se modelează chifteluțele cu mâinile sau cu ajutorul a două linguri și se dau prin făină.

Acestea se prăjesc în baie de ulei la foc mare şi se scot din tigaie când încă mai sunt puțin crude în interior, dar făcute la exterior. Se folosește o parte din uleiul folosit la prăjit chifteluțele și se prăjește ceapa. Se mai poate pune, după gust, morcov sau praz.

Când ceapa începe să se rumenească se adaugă berea și apoi chiftelele. Se gătesc chifteluțele în sosul de bere timp de 10 minute fără a acoperi tigaia. Astfel, alcoolul se va evapora. După cele 10 minute acoperim tigaia cu un capac și se lăsăm să se gătească până devin foarte fragede.

Vizualizări: 991

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: