Sirop din flori de salcâm

Au înflorit salcâmii şi florile acestora au un miros aparte dar sunt şi benefice pentru sănătate. Din florile salcâmului puteţi prepara acum celebrul sirop care are proprietăţi antiinflamatoare, antimicrobiene şi antitusive.

Siropul de flori de salcâm este uşor de preparat şi ai nevoie de doar trei ingrediente: flori de salcâm, apă şi zahăr.

Ingrediente: 2 kilograme de flori de salcâm, 3 litri de apă, 2 kilograme de zahăr tos.

Mod de preparare: Se rup cu degetele florile de salcâm de pe rămurele şi apoi se spală sub jet de apă rece, în mod repetat, într-un vas încăpător, până sunt eliminate toate reziduurile, şi se lasă la scurs într-o sită. Se fierg trei litri de apă într-o oală încăpătoare şi se adaugă florile de salcâm. Folosind o lingură de lemn se amestecă bine în oală astfel încât toate florile să fie acoperite de apă. Lasă la fiert aproximativ 20 de minute, acoperă oala cu un capac şi las-o la temperatura camerei timp de 24 de ore.

În următoarea zi, strecoară lichidul într-o altă oală şi repetă procesul de strecurare pentru a te asigura că sunt eliminate toate impurităţile. Într-o altă oală, adaugă zahărul cu 1 litru din siropul obţinut, amestecă încontinuu şi lasă la fiert timp de aproximativ 10 minute, până se dizolvă complet zahărul şi siropul capătă o nuanţă maronie. Adaugă restul de infuzie din flori de salcâm şi lasă la fiert până lichidul scade la jumătate. Transferă apoi siropul fierbinte în sticle şi lasă la răcit.

Pentru servire, se amestecă 2 linguri de sirop din flori de salcâm cu 400 de mililitri de apă minerală sau plată. Sau poţi lua înainte de mese 2-3 linguriţe de sirop nediluat.

Vizualizări: 1,514

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: