Christou dezvăluie obiectivul pandurilor

Căpitanul cipriot al gorjenilor ştie că echipa sa va duce o luptă grea ca să se califice în Europa şi în sezonul următor. Christou speră la câteva achiziţii de marcă în pauza de iarnă, care să-i ajute pe panduri să ţină pasul cu trioul din faţă.

Pandurii au încheiat turul pe locul 4 în urma Stelei, Petrolului şi Astrei. Pentru a ajunge iarăşi în Europa, Christou şi compania trebuie cel puţin să-şi menţină locul, iar Cupa să fie câştigată de una dintre cele 3 echipe din fruntea clasamentului.

Mai puternici din retur?

Pentru panduri turul acestei ediţii a fost unul cu bune şi cu rele. Dacă facem bilanţul acum, după exact 17 etape scurse, atunci putem spune că trupa lui Pustai nu s-a descurcat deloc rău având în vedere şi parcursul european care le-a „furat” serios din energie. Gorjenii ştiu că aventura europeană se va încheia joi, aşa că din retur se pot concentra exclusiv pe Liga 1 mai ales că şi în Cupa României drumul a fost barat de Dinamo. Miza pentru panduri e cel puţin locul 4 şi o nouă participare în Europa League. „Ştim că Astra, Petrolul şi Steaua sunt echipe foarte puternice, acum şi Dinamo şi Vaslui au devenit echipe foarte bune, dar şi noi avem o echipă foarte bună. Dacă nu era acest program cu meciuri la fiecare 3 zile, dacă ne-am fi odihnit mai mult între meciuri, am fi fost mai puternici. Poate din ianuarie o să mai vină ceva jucători, antrenorul ştie pe ce posturi are nevoie, sper să fim mai puternici din retur. Vrem cel puţin locul 4, vrem să jucăm în Europa şi la anul, prin Cupă nu se mai poate. Trebuie să fim mai puternici în retur ca să obţinem un loc de Europa, fie el locul 4 sau chiar locul 3”, spune Christou.

13 – meciuri a evoluat Christou pentru Pandurii în Liga 1, bilanţul fiind de 7 victorii, 4 egaluri şi 2 eşecuri

„A fost un an bun!”

Până să ajungă din nou în Europa, pandurii trebuie să încheie cu brio actuala aventură europeană. Gorjenii au disputat până acum 11 meciuri, reuşind o calificare puţin scontată în grupe. Ultimul meci din acest sezon de Europa League e joi la Cluj cu portughezii de la Pacos Ferreira. O victorie cu ultima clasată din Portugalia i-ar face pe panduri să încheie grupa pe un onorabil loc 3. „Poate că unii dintre noi vor mai juca în Europa, alţii poate nu, suntem bucuroşi că suntem aici, a fost un an bun pentru noi indiferent pe ce loc vom termina în grupă. Vom lua această experienţă pentru anul viitor şi pentru anii în care vom mai juca fotbal”, afirmă căpitanul pandurilor, Paraskevas Christou.

Mândru că e căpitan!

Pandurii au trebuit să găsească un nou căpitan în vară după plecarea ivorianului Viera în Turcia. Deşi Mingote sau Voiculeţ erau favoriţi la acel moment, Pustai i-a acordat banderola lui Paraskevas Christou, un cipriot sosit la Pandurii după un litigiu cu U Cluj. Fundaşul care va împlini 30 de ani în februarie a dovedit că e un luptător pe teren în ciuda greşelilor care uneori au costat echipa. Christou spune că e o onoare să fie căpitan la Pandurii. „E ceva special pentru mine să fiu căpitanul acestei echipe. Să fiu căpitan la o echipă foarte bună din România şi care mai joacă şi în Europa m-a responsabilizat foarte mult. Mereu încerc să dau ce am mai bun, să fiu primul la antrenamente şi la meciuri, să fiu un model pentru ceilalţi. Antrenorul m-a desemnat să fiu căpitan, îi mulţumesc şi sper că e mulţumit cu alegerea făcută, cu treaba pe care o fac”, a spus cipriotul care a mai trecut pe la Omonia Nicosia, Alki Larnaca şi U Cluj. De-a lungul carierei, Christou a strâns şi 28 de meciuri pentru naţionala Ciprului.

11 – meciuri a bifat Christou pentru gorjeni în Europa League: 3 victorii, 3 egaluri şi 5 eşecuri

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: