Cupa s-a dus, a mai rămas campionatul

Pandurii au ratat primul obiectiv al sezonului, finala Cupei. După ce au pierdut în sferturi cu Dinamo, gorjenilor nu le mai rămâne decât să se concentreze pe campionat dacă vor să ajungă din nou în Europa. Faţă de anul trecut însă, misiunea e infinit mai grea.

Dacă anul trecut, Steaua avea titlul în buzunar încă de la Crăciun, acum Astra şi Petrolul pun probleme mari echipei lui Reghecampf. Fără transferuri bune în iarnă, pandurilor nu le va rămâne decât să se bată pentru locul 4.

Visul Cupei s-a spulberat devreme

Titlul de vicecampioană reuşit sezonul trecut i-a împins pe panduri să-şi stabilească obiective mai îndrăzneţe pentru această stagiune. Printre acestea şi finala Cupei, una în care pandurii aveau convingerea că pot ajunge. La fel însă ca în ultimii ani, drumul gorjenilor a fost barat de o echipă din Bucureşti. Dacă în 2011 a fost vorba de Rapid, în ultimele două sezoane Dinamo a fost călăul pandurilor. 1-2 la Tg-Jiu anul trecut şi 0-1 la Bucureşti miercuri sunt rezultatele care au barat drumul gorjenilor spre finală. Cea mai mare performanţă din Cupă rămâne, culmea, cea reuşită de echipa care se zbătea să evite retrogradarea în 2007, adică o semifinală. Pandurii vedeau Cupa şi ca drumul cel mai scurt spre o nouă participare în Europa League. Poate pe undeva şi FRF-ul ar trebui să regândească sistemul sferturilor de finală. Ar trebui să se joace tur-retur având în vedere că vorbim de cele mai bune 8 echipe rămase în competiţie iar cele care joacă acasă au un avantaj clar. Sau dacă nu, atunci să se joace o singură manşă, dar pe teren neutru pentru ca niciuna din echipe să nu fie dezavantajată.

Au mai rămas campionatul şi onoarea europeană

Pentru panduri, singura cale spre Europa League e acum prin campionat. Nici aici viitorul nu sună prea roz însă. Dacă anul trecut Liga 1 a fost împărţită între Steaua şi restul lumii, acum avem parte de o luptă în 3 la titlu. Astra şi Petrolul au echilibrat mult balanţa şi par suficient de puternice să se bată cu Steaua la titlu. Asta e o veste proastă pentru panduri care termină anul sleiţi de puteri. Campania europeană a fost un miracol, dar şi o povară pentru gorjeni. Jocurile din Europa au îngreunat programul pandurilor care s-au plâns tot mai des de oboseală. Pentru Condescu, asta nu e o scuză. „Jucătorii noştri trebuie să realizeze că trebuie să-şi depăşeaşcă anumite indisponibilităţi. Oboseala oboseală, o poţi arunca pe post de motiv cu Dinamo, dar nu cu Corona. Noi după fiecare meci din Europa nu ne-am mai întors la Tg-Jiu, am rămas aproape de locul disputării următorului joc. Nu pot să spună că nu au avut timp de recuperare”, crede şeful pandurilor care a părăsit cu un gust amar arena din „Ştefan cel Mare.” Pandurii pot spera, cu o campanie tare de achiziţii în iarnă, că vor recupera terenul pierdut faţă de cele 3 din faţă. Iar în Europa a mai rămas doar loc de onoare, asta dacă Eric şi compania vor bate Pacos Ferreira în ultimul meci din grupă.

„Asta ne-a mai rămas ca şi consolare în Europa, să luăm 3 puncte cu Pacos. Dar dacă jucăm ca în meciul cu Dinamo, nu cred că o să reuşim nici lucrul ăsta. În campionat vrem locul 4…cel puţin.”  Marin Condescu

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: