Cinci ani de pușcărie pentru droguri

Un tânăr de 30 de ani, din municipiul Târgu Jiu, a fost condamnat, luni, la 5 ani de închisoare, pentru trafic de droguri de mare risc.

Gheorghe-Leonard Căldăraru, zis Leo, a ajuns în spatele gratiilor în urma perchezițiilor de la sfârșitul lunii noiembrie, din comuna gorjeană Bengești-Ciocadia. Polițiștii au ridicat atunci două grame de muguri cannabis, două grame de substanţe psihoactive, bunuri şi obiecte care conţineau urme de substanţă albă, 12 telefoane mobile, un pistol cu bile, 40 de bile din metal şi 40 de bile din material plastic.

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru 124 de acte materiale, fiind acuzat că a introdus în țară diferite cantități de droguri pe care le-ar fi distribuit pe raza județului. Gorjeanul și-a recunoscut faptele.

„Condamnare cu acord de recunoaştere. În baza (...) condamnă pe inculpatul Căldăraru Gheorghe-Leonard, la o pedeapsă de 5 ani închisoare şi 3 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b C.pen., pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc. (...) deduce din pedeapsă durata reţinerii şi arestării preventive de la data de 21.11.2019 la zi”, a decis Tribunalul Gorj.

Judecătorii au menținut măsura arestului preventiv și au dispus prelevarea probelor biologice de la inculpat, după rămânerea definitivă a sentinţei, în vederea introducerii acestora în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Tot instanța a dispus confiscarea specială a bunurilor folosite la săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, a drogurilor de mare risc rămase în urma analizei de laborator, precum și a sumelor de bani dobândite în urma săvârșirii infracțiunii.

Tânărul a fost obligat la plata sumei de 4.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către de stat. Sentința poate fi atacată cu apel.

Vizualizări: 2,175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: