Secretarul și contabilul primăriei, sporuri încasate ilegal

Camera de Conturi Gorj a descoperit sume încasate nelegal de către doi funcționari publici ai Primăriei Mătăsari. Este vorba de secretarul Nicolae Dădălău și contabilul șef Ion Istudor, paguba fiind de aproape 14 mii de lei.

Concret, secretarului primăriei i-au fost imputate drepturi salariale încasate necuvenit în sumă de 5.060 de lei, în cazul contabilului șef fiind vorba de 8.892 lei. Banii au fost primiți în decursul anului 2018, în perioada ianuarie-noiembrie.

Primăria Mătăsari a fost nevoită să le impută banii. Luna trecută, contabilul primăriei a cerut în instanță anularea, ca fiind nelegală, a Deciziei de imputare nr. 8582 din 31.12.2019, ce are ca obiect recuperarea pagubei constatate de Camera de Conturi Gorj.

Atât secretarul, cât și contabilul primăriei au încasat venituri salariale mai mari decât indemnizația viceprimarului.

Contabilul șef a susținut că nu este de acord ca sporurile pentru prestarea diferitelor activități specifice funcției de conducere deținute să facă parte din salariul de încadrare, pentru că asta duce automat la diminuarea lefei doar pentru a nu se depăși indemnizația lunară a funcției de viceprimar. Ori, menținerea în vigoare a deciziei de imputare contestate ar coincide, mai susține contabilul șef, cu prestarea din partea sa a unor activități fără a fi remunerat pentru acest lucru.

Primăria Mătăsari a depus pe 28 februarie întâmpinare prin care a arătat că, în măsura în care contabilul reușește să-și dovedească cererea de chemare în judecată, pe baza probelor ce vor fi administrate în cauză, se va conforma sentinței instanței.

Până la pronunțarea instanței de fond cu privire la cererea de anulare a deciziei de imputare, contabilul șef al primăriei a solicitat suspendarea executării actului administrativ contestat. Tribunalul Gorj a respins, pe 3 martie, cererea de suspendare. Următorul termen va fi înainte de Paști.

Vizualizări: 6,033

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: