Primărie fără juriști, dar cu firmă de avocatură

Autoritățile locale dintr-o comună din Gorj s-au văzut nevoite să încheie un contract cu un cabinet de avocatură pentru a-și rezolva problemele juridice. S-a ajuns în această situație pentru că Primăria Aninoasa funcționează fără jurist și secretar.

Primarul din localitatea Aninoasa susține că financiar este mai rentabil contractul pe care l-a semnat cu biroul de avocatură, numai că se simte lipsa celor doi angajați. ”Vreau să vă spun că nu am nici secretar și nici jurist, iar primăria a avut destul probleme juridice, să zic așa. Am tot organizat concurs ca să angajăm, dar nu am rezolvat nimic. Vreau să vă spun că pentru postul de secretar de primărie am organizat concurs de multe ori, dar nu s-a prezentat nimeni, iar pentru jurist a venit cineva și a luat nota 3”, a precizat Ilie Petroi, primarul din comuna Aninoasa.

Acesta este foarte mulțumit de prestația biroului de avocatură. ”Avem un contract pe suma de 3.000 de lei lunar. Dacă angajam jurist, salariul și dările erau mult mai mari. Avocatul vine de două sau de trei ori pe săptămână la primărie sau în funcție de necesități, ne face acțiunile în instanță, întâmpinările, merge la instanță, ne formulează răspunsuri și se ocupă de partea juridică a primăriei. Eu sunt mulțumit de cum decurge contractul”, a mai spus primarul din Aninoasa.

Vizualizări: 2,273

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: