Cinci cazuri de rotavirus la Pediatria Târgu Jiu

Izbucnire epidemică cu rotavirus pe secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Nu mai puțin de cinci cazuri au fost înregistrate, din care două contactate în spital.

 Conducerea unității medicale susține că situația este sub control. „La începutul săptămânii trecute s-au prezentat trei copii cu enterocolită pe care au căpătat-o la domiciliu. De la aceste trei cazuri-sursă, am mai avut două cazuri contactate în spital. Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a aplicat izolarea în saloane separate de alte patologii, am redus programul de vizită pe secție de la cinci ore la două ore zilnic, am intensificat activitatea de curățenie și dezinfecție pe secție, au fost recoltate probe pentru controlul automicrobiologic și rezultatele au fost corespunzătoare”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean.

Medicii infecționiști spun că, de cele mai multe ori, astfel de cazuri apar de la o igienă precară a părintelui, dar și a copilului. „Ca și gravitate, putem spune că boala nu este atât de gravă, evoluează în două-trei zile, simptomatologia la debut este într-adevăr zgomotoasă, cu febră, tulburări digestive. La debut se poate agrava pentru că sunt foarte expuși deshidratării, respectiv dezechilibrelor hidroelectrolitice care apar îndeosebi la debut”, a spus Costinel Popescu, medic infecționist în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,811

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: