Să dăm o mână de ajutor: O adolescentă are nevoie de sânge

Apel disperat din partea unei familii din comuna Bâlteni care caută donatori de sânge pentru fetița lor de 14 ani, grav bolnavă. Elena este internată la un spital din București şi are nevoie de grupa AII pozitiv.

Viața Elenei Crețan s-a schimbat brusc în luna decembrie, atunci când a început să acuze dureri de cap și de spate. Părinții au dus-o la medic, iar la începutul anului au primit și diagnosticul. Elena are nevoie de transplant de măduvă pentru a supraviețui, și de mult sânge. „Zilele astea urmează să se facă transplantul de măduvă, s-au recoltat celule stem de la fetița mai mică. Noi am făcut apel la oameni, la colegii de serviciu, la oamenii din sat, să vină să doneze și oricine poate să vină să doneze le mulțumesc din suflet. Dumnezeu ne ajută cu mila și cu puterile lui”, a spus Veronica Negroiu, bunica Elenei. 

Fata este internată la un spital din Capitală și a început tratamentul de specialitate. Acesta include și transfuzii de sânge. „Am venit din Moi, din Bâlteni, cu un grup de oameni care vor să mă ajute să doneze sânge pentru nepoțica mea. Face transplant de măduvă. Am fost vreo șapte persoane, dar pe unii i-au refuzat că nu știu ce se întâmplă la analize. Oamenii au vrut să mă ajute că fetița face operație zilele astea”, a spus bunica fetiței.

 

„Este o luptă pe termen lung”

Cei care doresc să doneze sunt rugați să spună la Centrul de Transfuzii din Târgu Jiu numele fetiței. Vineri, unitatea a fost plină de oameni care aveau același gând: să o ajute pe Elena să treacă peste suferință. „Este o luptă pe termen lung pe care fetița și părinții ei o duc și noi încercăm cu ajutorul oamenilor să o sprijinim cu tot ce putem. Din ianuarie, de când am luat cunoștință de cazul fetei, au venit săptămânal oameni să o ajute. Nu este singurul caz, din păcate, solicitări sunt multe, mai ales pentru copiii cu boli hematologice grave și cine vrea și poată să vină să doneze poată să o facă și aici la noi și în orice centru din țară”, a spus Nicoleta Căluțoiu, șefa Centrului de Transfuzii Sanguine.

Grupa de sânge a Elenei este A2 Rh pozitiv, dar ea are nevoie de anumite preparate speciale, concentrate trombocitare, astfel că orice grupă de sânge este binevenită.

Vizualizări: 5,937

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: