Cinci produse pe care le folosim aproape zilnic și care ne pun sănătatea în pericol

Chiar dacă ne simțim în deplină siguranță numai la domiciliu, se pare că în zilele noastre, casele nu sunt la fel de pure cum au fost odată. Folosim în mod constant numeroase produse nocive, cum ar fi șampoane, produse din plastic, cauciuc, parfumuri, coloranți, care sunt bogate în substanțe cancerigene, cum ar fi formaldehida, nitrobenzen și clorură de metilen.

Iată șapte produse despre care credeai că sunt inofensive, dar care pot duce la numeroase probleme de sănătate:

Șampoanele

Sampoanele convenționale sunt extrem de bogate în ingrediente toxice, dar nu există studii care pot dovedi dacă acestea pot cauza cancer. Cu toate acestea, este mult mai sigur să utilizezi sampon de casă.

Lumânări

Consumer Product Safety Commission US (CPSC) a efectuat un studiu și a constatat că 40% din lumânările vândute pe piață, în special cele parfumate, au fire de plumb în interiorul fitilului.

Mai mult, se pare că o lumânare cu un fitil de plumb conține o cantitate de plumb de cinci ori mai mare decât cantitatea considerată dăunătoare pentru copii. Expunerea la cantități mari de plumb poate provoca probleme de comportament, perturbări hormonale și dificultăți de învățare. Prin urmare, ar trebui să utilizați lumânări de ceară de albine cu fitil de bumbac.

Odorizante

Numeroase odorizante conțin compuși organici volatili, cancerigeni si toxine. Conform unui studiu realizat de Consiliul Aparare a Resurselor Naturale (NRDC), care a examinat 13 odorizante de împrospătare a aerului, a ajuns la concluzia că multe din ele au substanțe chimice care pot agrava astmul și cauzează probleme de dezvoltare a reproducerii. Mai mult decât atât, nici unul dintre aceste ingrediente nocive nu au fost incluse în etichetele sau fișele tehnice de securitate. Prin urmare, ar trebui să folosiți uleiuri esențiale cum ar fi arome naturale.

Perdele de duș

Perdele de duș din material plastic eliberează substanțe chimice toxice nocive, cunoscute sub numele de substanțe chimice volatile organice sau compusi organici volatili, în baie și duș, precum și mediul înconjurător.

Antiperspirante

Majoritatea antiperspirantelor și deodorantelor includ numeroase ingrediente care au fost legate de boli de cancer. Deoarece aceste produse rămâne pe corpul nostru ore în șir, substanțele chimice periculoase pot fi absorbite prin piele și cauzează numeroase probleme de sănătate. Puteți găsi mai multe rețete pentru a face propriile antiperspirante naturale si deodorante si astfel să evitați aceste efecte nocive.

Vizualizări: 2,420

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: