Știai asta despre prăjeli?

Prin prăjire alimentele își pierd valoarea nutrițională și chiar afectează organismul. Pe cât de gustoase sunt preparatele prăjite, pe atât sunt de periculoase pentru sănătate, deoarece crește colesterolul rău.

Pentru a reduce efectele negative ale prăjelii:

Nu refolosi uleiul

Introdu alimentul în uleiul fierbinte  deoarece va prelua mai puțin ulei

Pentru o omletă ai nevoie de o singură lingură de ulei

Asigură-te că alimentele pentru prăjit sunt uscate. Șterge-le cu un șervet înainte de a le pune în tigaie

Înloiește uleiul cu unt atunci când gătești legume, cu excepția cartofilor

Cu cât pui mai mult ulei în tigaie, cu atât acesta se va încinge mai greu, alimentele au nevoie de mai mult timp să se prăjească și vor absorbi mai mult ulei

Folosește uleiurile hidrogenate și parțial hidrogenate deoarece se deteriorează mai greu

Uleiul de măsline nu este recomandat pentru prăjire chiar dacă are punct de ardere mai ridicat

Cel mai utilizat ulei în bucătărie este cel de floarea-soarelui nu ar trebui folosit la prăjit deoarece se descompune la temperaturi mai mari de 170 de grade C.

Consumă mâncăruri găite prin fierbere, coacere, la cuptor și abur, dar mai ales crude. 

Vizualizări: 3,675

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: