Cinci motive pentru care PNL cere demiterea lui Ponta. Apel la Oprea şi Dragnea!

Liberalii amintesc în moţiunea de cenzură cinci motive pentru care Victor Ponta trebuie să plece din funcţia de premier:

·        un premier acuzat de fals în înscrisuri nu poate semna acte normative ale României;

·        un premier acuzat de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată nu poate gira bugetul României;

·        un premier aflat în fața judecătorilor pentru spălarea banilor nu poate avea pe mână taxele și contribuțiile românilor;

·        un premier acuzat de fapte legate de corupție nu va putea garanta românilor un scrutin corect în 2016;

·        un astfel de premier va negocia cu FMI doar de pe treptele tribunalului, între două înfățișări.

"În ciuda propriilor sale laude, acest prim-ministru lasă o economie cu probleme structurale, plină de incertitudini. Guvernul Ponta este guvernul care a tăiat masiv investițiile și a blocat construcția de autostrăzi, de noi spitale și școli. A făcut praf marile privatizări, abandonându-le, bineînțeles, în mari anchete de corupție", se arată în moţiune.

Liberalii fac şi un apel la liderii PSD şi UNPR, să nu devină complicii lui Ponta. "Domnule Gabriel Oprea, vrem să ne spuneți tuturor, acum, care este interesul național care reclamă menținerea lui Victor Ponta cu prețul decredibilizării acestei țări. Puneți în balanță promisiunea făcută lui Ponta și interesul acestui popor. Ce alegeți?! Domnule Liviu Dragnea, vorbeați recent de resetarea clasei politice, de o nouă politică. Sprijinindu-l pe Ponta, nu faceți decât să vindeți iluzii românilor. Menținerea PSD la guvernare nu poate fi un scop în sine. Nu mai confundați România cu partidul! Dacă vi-l doriți pe Ponta și nu puteți scăpa de el, folosiți-l la PSD, dar nu la Palatul Victoria. PSD-ul ce alege, România sau Victor Ponta?! Dacă sunteți alături de Ponta, sunteți complicii lui. Dar în această situație sunteți poate chiar mai vinovați decât el. Distrugeți iremediabil imaginea României, imaginea noastră. Uitați-vă în presa internațională! Cu un astfel de precedent toxic, arătăm ca un stat care tolerează corupția sau care acceptă corupți la vârful celor mai importante instituții", scrie în moţiunea de cenzură.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: