Cincizeci de Eliot Ness!

S-a dat drumul la angajat procurori! O ştire aparent inofensivă ne spune că Guvernul a deblocat angajările de procurori la DIICOT, fapt pentru care imediat vor fi încadraţi douăzeci de procurori, iar în luna august vor veni la DIICOT încă treizeci de procurori. Acest lucru ar trebui să le dea unora frisoane, mai ales că din toate sursele se pare că nu mai este de glumă şi mai repede decât ne închipuim se va trece la starea normală, aceea în care instituţiile statului abilitate prin lege să ne ancheteze pentru tot felul de furăciuni sau alte infracţiuni vor începe să lucreze. Nici nu mă îndoiesc că vor fi destui care vor sări la gâtul procurorilor şi-i vor ameninţa cu repercusiuni în caz de ajungere la putere.

De ce cred asta- Pentru că s-a mai întâmplat şi nu din partea oricui, ci din partea unui fost procuror, Victor Ponta, care mai este pe deasupra şi om politic şi şef al celui mai mare partid din opoziţie. Se pare că preşedintele Băsescu s-a hotărât să facă ceea ce a promis în campaniile electorale, adică să încerce să domolească corupţia, că de stârpit n-o poate stârpi nimeni. Este de aşteptat ca toate dosarele care au zăcut din motive de timiditate ale anchetatorilor sau din motive politice, legate de faptul că protagoniştii lor sunt persoane marcante ale vieţii publice româneşti să fie scoase la lumină. Asta ar compensa oarecum faptul că populaţia este cea care suportă toate „năzbâtiile” politicienilor înfăptuite de-a lungul celor 21 de ani. Îmi leg speranţele de cei 50 de procurori care vor intra în structurile ce trebuie să lupte împotriva crimei organizate şi a corupţiei. Pentru că ce am văzut în ultimul timp pe ecranele televizoarelor legate de manifestările de solidaritate cu un presupus infractor cu poziţie socială înaltă mă sperie şi-mi dă senzaţia că anii ăştia au trecut degeaba peste noi.

Opoziţia orbită de furia împotriva lui Băsescu a întrecut demult limitele bunului simţ politic (oricât ar părea de ciudat există şi-n politică un fel de bun simţ care nu poate fi depăşit decât cu riscul căderii în ridicol şi în dizgraţia electoratului) dedându-se la manifestări care pun în pericol funcţionalitatea corectă a instituţiilor statului. Exact pe segmentul cel mai sensibil şi mult hulit al României, Justiţia, s-a găsit PSD-ul, prin vocile cele mai autorizate din punct de vedere al ierarhiilor politice să dea cu….bălegar. După ce a ameninţat judecătorul care a dispus arestarea colegului său de partid, Ponta, în pofida cunoştinţelor juridice pe care se presupune că le are a vrut să declanşeze revolta împotriva justiţiei. S-o fi inspirat din Egipt, deşi este cunoscut că el se inspiră mai mult din….. China. Dacă în primăvara asta opoziţia ameninţă cu grevele, cu suspendarea, cu demisia şi cu tot felul de fantasmagonii aştept din partea puterii să nu ameninţe cu nimic. Vreau doar să vegheze ca instituţiile şi organele statului care ne supraveghează şi ne determină, chiar şi de frică, să fim şi să rămânem oameni cinstiţi şi să funcţioneze! Cer prea mult-!

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: