Cine a primit sancțiuni pentru filmarea pacienților semi-dezbrăcați de la Psihiatrie

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a anunțat finalizarea verificărilor de către comisia de cercetare disciplinară de la nivelul unității în ceea ce privește cazul de la Secția Psihiatrie. Este vorba de ancheta demarată după aparția în spațiul public a unor imagini video în care apar trei pacienți aproape dezbrăcați. Comisia a propus sancționarea a doi angajați, printre care și fiica vitregă a managerului Gigel Capotă.

Cazul de la Secția Psihiatrie a ieșit la iveală la începutul lunii februarie, însă incidentul a avut loc în luna iulie 2018. Filmarea respectivă, în care o pacientă tânără se săruta cu un pacient, iar un altul o pipăia, a fost realizată de Diana Pușcașu, registrator în cadrul spitalului, fiica vitregă a managerului Gigel Capotă.

Comisia de cercetare disciplinară a întocmit un raport, care a fost aprobat de conducerea unității. ”Managerul unității a aprobat propunerea comisiei de cercetare disciplinară cu reducerea salariului de bază cu 10% pe o durată de 3 luni a doamnei registrator medical Pușcașu Diana Ana Maria și a domnului asistent medical principal Drumen Marius Constantin. Hotărârea a avut la bază și Avizul de etică nr.4/04.03.2019 și Hotărârea nr.2/04.03.2019 emisă de Consiliul Etic al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu”, se arată într-un comunicat semnat de mangerul spitalului, Gigel Capotă, postat pe site-ul unității spitalicești.

Ancheta a fost demarată în urma apariției în spațiul public a imaginilor filmate în secția respectivă. La acel moment, managerul unității anunțase că a luat măsuri față de cei vinovați, fiind vorba de medicul șef de secție și asistenta șefă. Numai că cele două nu se aflau la serviciu în aceea zi, medicul șef fiind în concediu de odihnă, iar asistentul șef era liber. Marius Drumen, asistentul penalizat la salariu acum de comisia de cercetare disciplinară, este cel care ținea locul asistentului șef în ziua respectivă, deci cel care trebuia să aibă în grijă pacienții. Medicul responsabil de secție în acea zi a fost doctorița Câmpeanu, care ulterior incidentului a fost promovată ca șef al Secției Psihiatrie.

Cazul este anchetat și de Avocatul Poporului. Gabriela Pătrășcoiu, care a fost destituită din funcția de medic șef pe secție, a dat în judecată spitalul, solicitând magistraților anularea deciziei de destituire din funcție.

Vizualizări: 3,773

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: