Cine e de vină pentru concursurile suspendate de la Motru

Primăria Motru a suspendat concursurile pentru cele zece posturi vacante la Centrul de Asistență Socială pentru Persoane aflate în Dificultate. Primarul Gigel Jianu dă vina pe secretara primăriei, Gina Stroescu, pentru această situație.

Primarul spune că secretara Gina Stroescu nu a avizat în termen dispozițiile sale prin care au fost stabilite comisiile de concurs. Noul termen pentru punerea avizului de legalitate este miercuri, 17 mai. „N-am primit semnătura de legalitate a secretarului, s-a întârziat, am depășit termenul până la care trebuia să emit aceste dispoziții, fapt pentru care a trebuit să reiau procedura. Am numit comisiile, iarăși refuză să semneze. Aici este vorba de atitudinea total necorespunzătoare a secretarei. Se leagă de acea hotărâre de Consiliu Local care este nelegală, pentru că este atacată în instanță”, a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru. 

Primarul face referire la o hotărâre prin care Consiliul Local numise comisia de concurs, din care făcea parte și viceprimarul Cosmin Morega. Hotărârea respectivă a fost contestată în instanță de Prefectura Gorj, drept care a fost suspendată până la emiterea unei hotărâri judecătorești. „Secretara cere un punct de vedere de la Prefectură, dacă în condițiile în care hotărârea de Consiliu Local a fost suspendată, eu pot organiza acest concurs. Știu că pot. Nici nu era nevoie de acea hotărâre de Consiliu Local. Este nelegală”, spune primarul din Motru. 

Secretarul Gina Stroescu nu a vrut să comenteze acuzațiile aduse de primar. „Nu pot să dau niciun interviu, nu sunt purtătorul de cuvânt al instituției ca să pot să dau relații despre acest concurs. Nu dau niciun punct de vedere”, a spus Gina Stroescu. 

Circa 50 de persoane și-au depus dosarele de înscriere pentru cele zece posturi. Primarul Gigel Jianu spune că aceste candidaturi rămân valabile. Dacă secretarul va da avizul de legalitate, concursurile vor avea loc în termen de 30 de zile de la publicarea anunțului în Monitorul Oficial. În plus, dacă angajările nu vor fi făcute în luna iunie, primăria ar putea pierde finanțarea europeană pentru acest centru. 

Vizualizări: 8,268

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: