Te-ai pensionat înainte de 2011? Ţi se recalculează pensia!

Peste 4.000 de pensionari gorjeni care au lucrat în condiţii mai grele de muncă şi ale căror pensii au fost stabilite înainte de anul 2011 ar putea primi bani mai mulţi începând cu luna iulie a acestui an. Casa Judeţeană de Pensii Gorj anunţă recalculări de pensii pentru aceste categorii de pensionari.

Veşti bune pentru gorjenii care s-au pensionat în intervalul februarie 1990-1 ianuarie 2011. Este vorba despre categoriile de pensionari care au lucrat în condiţii de grupă I şi/sau speciale, grupă II şi/sau condiţii deosebite şi pentru care la data înscrierii iniţiale la pensie nu au fost acordate majorările potrivit acestor grupe. „Vorbim despre un număr estimativ de 4.500 de pensionari, pensionaţi în intervalul februarie 1990 şi 1 ianuarie 2011. Nu este necesară niciun fel de cerere, această recalculare se va face din oficiu, aşa cum este prevăzut în lege. În cazul în care în urma recalculării va rezulta un punctaj mediu anual, respectiv un cuantum mai mic al pensiei, vor rămâne cu ceea ce au în plată, adică cu punctajul mediu anual din plată”, a declarat Daniela Negoiţă, directorul adjunct al Casei de Pensii Gorj.

Drepturile de pensie recalculate se plătesc în etape: astfel în luna iulie, în cazul persoanelor ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 1990-31 martie 2001 inclusiv şi în luna noiembrie 2017, în cazul persoanelor ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 1 aprilie 2001-31 decembrie 2010 inclusiv.

Vizualizări: 3,670

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: