Cine îi laudă pe minerii și energeticienii din CE Oltenia

Mobilizarea salariaților Complexului Energetic Oltenia, care muncesc în regim de șapte zile pe săptămână de luni bune, este lăudată de secretatul de stat din Ministerul Energiei, Doru Vișan. Acesta le promite minerilor și energeticienilor că vor fi găsite soluții pentru plata orelor suplimentare.

Doru Vișan, secretar de stat în Ministerul Energiei, a vorbit într-un interviu pentru InvestEnergy.ro despre efortul pe care l-au făcut în ultimele luni cei aproape 13.500 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia, pentru a asigura energia necesară. “Am primit un răspuns pozitiv din partea angajaților de la Complexul Energetic Oltenia, unde cu adevărat intră în discuție siguranța sistemului prin aportul foarte mare, peste 30%, al acestei societăți. Am reușit și convenit să acoperim activitatea minieră 7 zile din săptămână, prin rotație, respectând Codul Muncii”, a spus secretarul de stat.

Vișan a explicat că societatea Complexul Energetic Oltenia funcționează cu toate capacitățile disponibile: 3 grupuri la Rovinari – cele mai eficiente din punct de vedere economic și al costurilor; 2-3 grupuri la Turceni în funcție de disponibilitate; un bloc la Craiova pentru a asigura termia orașului și energia pentru Ford și, în anumite situații, cu o jumătate sau un bloc întreg la Ișalnița. „Avem oprite, în reparații planificate, 2 grupuri – unul la Turceni (grupul nr 3), unul la Ișalnița și unul la Craiova, cu termene de finalizare în septembrie. Vom continua, până la 1 noiembrie, cu programul de reparații și la celelalte grupuri programate, în speță grupul 7 la Turceni, unde avem probleme la turbină. Apoi, oprim celălalt grup la Ișalnița și facem o revizie anuală, după care grupul de la Craiova. Se asigură mentenanța grupurilor, rând pe rând. La Rovinari facem opriri de scurtă durată, revizii tehnice, nu avem lucrări de anvergură”, a explicat secretarul de stat în interviul dat InvestEnergy.ro.

Vișan a dat garanții salariaților din minerit și energie că va fi suplimentat bugetul pentru plata orelor suplimentare: „Nu este vorba de creșteri salariale. Pe anumite facilități ale contractului colectiv de muncă s-au găsit soluții cu încadrare în buget și, astfel, a rezultat o anumită creștere pe fiecare angajat. Ce s-a mai făcut și apreciez este ridicarea clasei minime de la nivelul salariului minim pe economie, ceea ce nu era corect pentru o muncă calificată, de operator, electrician etc. Pentru plata orelor suplimentare, conform legii și contractului colectiv de muncă, vom veni cu argumente necesare la Ministerul Finanțelor, respectiv creșterea volumului de activitate și timpului de muncă lucrat în zilele de sâmbătă și duminică”. Secretarul de stat Vișan a subliniat și meritul directorului Sorin Boza în asigurarea liniștii sindicale.

Vizualizări: 3,436

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: