CE Oltenia investește în reducerea noxelor la trei grupuri energetice

Complexul Energetic Oltenia a demarat procedurile pentru achiziţionarea unor instalații pentru reducerea emisiilor de oxizi de azot la grupurile energetice. Astfel de investiții vor fi realizate la termocentralele de la Rovinari și Turceni.

Una dintre instalațiile pentru reducerea emisiilor de NOx va fi implementată la grupul energetic nr.6 de la Termocentrala Rovinari. Este primul grup la care va fi realizat un astfel de sistem, având termen de conformare anul viitor. Pentru achiziția unei astfel de instalații, CE Oltenia trebuie să cheltuie aproximativ 5-6 milioane lei, la care se mai adaugă și manopera. „E obligatoriu, trebuie să avem instalația la grupul 6 în 2018, pe programul de conformare. E pe SEAP. La celelalte avem pentru NOx termen în 2020. Am făcut niște teste, probe, suntem în direcția bună, dar trebuie achiziționat echipamentul”, a declarat Ion Pisc, directorul Termo Rovinari.

Astfel de instalații vor fi implementate de CE Oltenia și la grupurile de la Termo Turceni, acolo unde termenul de conformare este tot 2018. La grupul energetic nr.5 este vorba de achiziția unei instalații complete pentru reducerea emisiilor de NOx, iar la grupul energetic nr.7 este vorba de o reabilitare și modernizare a instalației de ardere, dar și de implementarea instalației complete pentru reducerea emisiilor de NOx.

Pentru a realiza aceste investiții, CE Oltenia a avut nevoie și de obținerea unor acorduri de mediu de la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Gorj. „Solicitările au fost dezbătute în comisia de analiză tehnică, săptămâna trecută, și urmează să fie emise deciziile pentru emiterea acordurilor de mediu. Trebuie să reducă emisiile de oxizi de azot și sunt niște măsuri primare și secundare. Măsuri primare înseamnă modificări, măriri de trasee, de canale de aer, iar secundare înseamnă injecție cu uree. Trebuie să reducă la fiecare grup la 200 mg/Nmc. Acum valoarea este de 500 mg/Nmc”, a precizat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.

Vizualizări: 1,018

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: