Cine țipă mai tare, Romanescu sau Bratu?

Noiembrie 2013: Compania de Drumuri anunță că a semnat un contract cu Collini Lavori SpA pentru șoseaua de centură a Târgu Jiului. Valoarea contractului, peste 150 de milioane de lei, termen de execuție 2 ani.

Octombrie 2017: Ar fi trebuit să circulăm deja de doi ani pe șoseaua de centură, dar lucrările sunt realizate în proporție de doar 40%.

Curios fapt, drumarul șef de la Craiova s-a trezit din somn și a început să zbiere că primarul Romanescu este de vină că lucrările sunt blocate. Că autoritățile din Târgu Jiu nu-și doresc de fapt acest drum. Motiv pentru care respectivul domn, Bogdan Bratu, a anunțat că sistează lucrările până în primăvară. Primarul Marcel Romanescu a încasat ca de obicei fără să riposteze, încercând o variantă împăciuitoare.

Romanescu este primar de trei luni și probabil că nu a reușit să deblocheze lucrurile făcute alandala de pesediști. Acum, nici să facă Romanescu pușcărie pentru că unii au proiectat centura pe un teren instabil și acum s-au trezit că ar fi nevoie de alți bani. Ori pentru că unii au trecut cu drumul peste proprietățile oamenilor, înainte de a fi clar regimul juridic. La fel cum nici cei de la Cadastru nu pot face acum niște acte, care să acopere neregulile cu care s-a pornit la drum.

Pe principiul „cine țipă mai tare are dreptate”, cei de la drumuri încearcă să spună acum că un primar în funcție de trei luni este de vină că nu au terminat ei varianta ocolitoare acum doi ani. Nu ei, firma contractată de ei. Șefii de la compania de drumuri nu țipă însă la Collini, probabil știu ei de ce.

Gălăgia nu va rezolva problema, așa că este puțin probabil ca șoferii să se bucure prea curând de varianta ocolitoare a Târgu Jiului. Problemele care au generat blocajul sunt unele tehnice și pot fi rezolvate, dacă unii își asumă că au făcut niște greșeli și dau banii înapoi. Altfel, gălăgia ar putea să-i trezească din somn pe procurorii DNA de la Craiova, deși nu cred, dar și atunci ar dura ani buni până să aflăm din cauza cui o investiție de 40 de milioane de euro este blocată.

Vizualizări: 680

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: