PSD taie salariile prin scumpiri

Octombrie este luna scumpirilor. Se scumpesc gazele, energia electrică, benzina și motorina. Creșterea prețurilor la energie și transport va duce automat la creșterea tuturor prețurilor. Pe cale de consecință, vom fi cu cel puțin 10% mai săraci în octombrie față de luna precedentă, din cauza creșterii prețurilor. Pentru unii va fi mai suportabil, dacă au făcut parte dintre cei cărora guvernul le-a crescut salariile cu mai mult de 10%. Dar, pentru cei mai mulți va fi un nou pas spre sărăcie. Și, dacă mai au și credite, e vai și amar!

Cum au reacționat politicienii? „Nu am văzut nicio scumpire la carburant”, a spus președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. „N-am carnet, nu sunt șofer. Sincer, nu alimentez. Și nu cunosc prețul”, a transmis ministrul Energiei, Toma Petcu. „Sincer, n-am urmărit care este prețul la pompă”, a spus și ministrul Finanțelor. Bomboana pe colivă a pus-o premierul Tudose: „E problema lor, nu? Prețul nu poate doar să scadă”.

Deocamdată, guvernul PSD-ALDE este în faza de negare a problemelor. Reacțiile la recentele scumpiri sunt stupefiante de-a dreptul. Ceea ce este însă cu adevărat grav sunt măsurile luate. Companiile de stat sunt devalizate de guvern, care cere în avans dividendele, lăsându-le fără posibilitatea de a face investiții. Guvernul a tăiat investițiile și de la Compania de Autostrăzi. Cel mai grav este războiul pe care premierul îl începe cu BNR, vizate fiind probabil rezervele uriașe ale Băncii Naționale, pe care PSD ar vrea să le risipească pe măsuri populiste care să-l sprijine pe Dragnea în lupta cu justiția. Când se vor termina și acești bani, ce va urma? Noi taxe și impozite puse pe contribuabilul de rând și pe micile companii din România. Cele străine vor găsi căi de scăpare, pentru că la ele e simplu, nu le convine ceva, pleacă.

Ce fac românii? Unii au ales deja să plece, alții își fac bagajele, dar suntem încă mulți care alegem să rămânem, din diferite considerente. Dacă vom rămâne spectatori în continuare, probabil că vom afla că răul de mâine este mult mai urât decât răul de azi. Putregaiul e mare și e greu de dat la o parte, mai ales că a cuprins toate partidele, toate instituțiile la nivel de vârf, dar bătălia este pierdută doar pentru că nimeni nu mai luptă.

Vizualizări: 1,394

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: