Cine vine cu sacii de bani la Internaţional Băleşti

Consiliul Local Băleşti se va întruni vineri, 25 august, în şedinţă, iar unul dintre proiectele de pe ordinea de zi se referă la încheierea unui parteneriat public-privat pentru susţinerea financiară a clubului sportiv local. Autorităţile locale vorbesc de implicarea mai multor societăţi private în finanţarea echipei Internaţional Băleşti. Consiliul Local va deveni acţionar minoritar, dar a cerut în schimb păstrarea numelui echipei.

Administraţia locală din Băleşti a trebuit să caute soluţii pentru ca echipa de fotbal să poată evolua în liga a III-a, dată fiind promovarea de anul acesta. Au solicitat 300 mii lei de la Consiliul Judeţean, însă nu au reuşit să obţină aceşti bani. În aceste condiţii, au fost purtate discuţii cu oameni de afaceri din Gorj şi din ţară, pentru finanţarea clubului sportiv. Clauzele contractuale au fost deja stabilite, astfel că în şedinţa de Consiliu Local de vineri se va supune, spre aprobarea consilierilor locali, încheierea unui parteneriat public-privat pentru susţinerea financiară a clubului. S-a stabilit ca 33% din acţiuni să revină Consiliului Local Băleşti, 33% antrenorului echipei Dan Vasilică, iar diferenţa unei alte persoane, Laurenţiu Călugăru, ultimii doi fiind cei care reprezintă ceilalţi finanţatori. Cei care vin cu banii la echipă sunt oameni de afaceri, susţin autorităţile locale, unii dintre ei conducând societăţi multinaţionale.

Cine conduce clubul

Dan Mihuţoiu, directorul sportiv al echipei şi manager pe parte de cultură şi sport în cadrul Primăriei Băleşti, o să fie preşedintele clubului, dar şi reprezentantul Consiliului Local în această asociere. Mihuţoiu a spus că este vorba de peste zece firme care au acceptat să finanţeze echipa de fotbal. Contractul va fi încheiat pe perioadă nedeterminată. Autorităţile locale din Băleşti vor contribui cu circa 100 de mii de lei anual şi pun la dispoziţie baza sportivă, iar finanţatorii vin cu cel puţin 250 de mii de lei. În fapt, la această dată se vorbeşte de un aport al celorlalţi acţionari de peste 700 de mii de lei. Mai mult, aceştia şi-ar dori chiar să ducă echipa în liga a II-a, spun autorităţile locale din Băleşti şi, dacă este posibil, să joace pe stadionul modernizat de la Târgu Jiu. „Mai erau mici retuşuri de făcut la contractul dintre noi şi sponsori. Acest contract trebuie avizat de Consiliul Local. Bineînţeles că sponsorii cer ca pachetul majoritar să-l deţină pe echipă. Suntem de acord, dar am pus condiţia ca echipa să se numească în continuare Internaţional Băleşti şi să joace pe stadionul comunal. Încă nu putem spune cine sunt sponsorii, pentru că nu avem contractul semnat”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Băleşti.

MECI   

Internaţional Băleşti va disputa sâmbătă, 26 august, de la ora 18.00, primul meci din ediţia 2017-2018 a Campionatului Naţional de Fotbal, liga a III-a. Sportivii Internaţional Băleşti vor juca pe teren propriu, adversara fiind echipa ACSO Filiaşi.

Vizualizări: 4,636

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: