Cineva, nu se știe cine, trebuie să angajeze un monitor pentru stația de comandă a viitorului heliport

Sunt două luni de când a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor la heliportul din Târgu Jiu, însă pe moment singura ”mișcare” în zonă este împrejmuirea cu plasă a platformei de beton. Licitația câștigată de firma UTI se ridică la 3, 2 milioane de lei și se referă la instalarea unor sisteme de balizaj. Totodată, va fi nevoie de angajarea unei stații de comandă și de angajarea unor persoane care să monitorizeze elicopterele care aterizează pe heliport. Nu este clar cine și nici când au de gând autoritățile să angajeze. Astfel, chiar dacă lucrările se termină la finalul anului, începe o nouă perioadă de așteptare până va fi angajată o persoană. 


Chiar dacă lucrările ar trebui să fie gata la finalul anului, cu siguranță heliportul nu va putea fi folosit imediat. Pe insuliță, pe lângă un sistem de iluminat pe timp de noapte va apărea și o stație de comandă unde va sta o persoană, 24/24, cre va monitoriza traficul.

Primăria Târgu Jiu nu  știe cine trebuie să angajeze aceste persoane. 

”Aici e mai mult o lucrare inteligentă, adică cu sisteme de iluminat în așa fel încât noaptea elicopterele sau toate cele care vor ajunge pe acest heliport să poată ateriza, deci un sistem de balizaj pe care trebuie să îl facem. Trebuie creată o stație de comandă pentru cel care va rămâne acolo, pentru cel care va monitoriza traficul pe perioada celor 24h. Acest monitor va fi angajat de către Consiliul Județean cu Spitalul Județean. Deci investiția se realizează de Primăria Municipiului Târgu Jiu, iar după ce se realizează se va face transferul către Consiliul Județean, iar Consiliul Județean îl va pune la dispoziția spitalului”, a explicat primarul din Târgu Jiu la Radio Infinit.

El a mai spus că lucrurile vor fi gata până la finalul anului.

Vizualizări: 976

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: