Ciobotărică: Nu există pericol de insolvenţă

Directorul interimar al CE Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, a declarat că subiectul insolvenţei companiei trebuie închis pentru că nu există acest pericol. Cel care a vorbit despre insolvenţă este fostul şef al CEO, Laurenţiu Ciurel. Ciobotărică a anunţat că la 15 ianuarie vor fi cunoscute rezultatele financiare ale companiei, dar a refuzat să spună dacă va fi profit sau pierdere. Pe surse, circulă informaţia că Laurenţiu Ciurel ar fi lăsat societatea pe o pierdere de aproape 600 de milioane RON.

Fostul director Laurenţiu Ciurel a vorbit miercuri despre faptul că noua conducere vrea să aducă CEO pe pierdere şi să îl bage în insolvenţă. S-a vehiculat şi o pierdere de 600 de milioane de lei, mai mică cu 100 de milioane faţă de 2014. Ea ar proveni din transferul Carierei Berbeşti la CET Govora, precum şi înregistrarea greşită a unor cheltuieli. „Am auzit scenariu că această companie ar putea fi dusă în insolvenţă sau că s-ar genera nişte pierderi artificiale. Nimeni nu poate face acest lucru pentru că ar contravine legii. Se lucrează la încheierea situaţilor financiare. Faţă de anul trecut, când în mai s-au aflat rezultatele, vreau să vă spun că nu mai târziu de 15 ianuarie voi prezenta situaţiile financiare ale companiei pe 2015. Ştiu în mare măsură care va fi rezultatul financiar al anului în curs. Tot ceea ce se discută şi toată strategia de a discredita compania şi anumite persoane din companie fac rău. Compania nu a fost şi nu va fi niciodată în pericolul de a fi în insolvenţă şi trebuie să închidem subiectul acesta“, a precizat acesta.

Chiar dacă jurnaliştii au insistat să afle dacă rezultatul va fi pozitiv sau negativ, directorul a refuzat să facă o declaraţie. „Sunt atât de multe influenţe care pot afecta rezultatele companiei. Mare parte sunt analizate, Rezultatele companiei trebuie tratate în două moduri: rezultatul activităţii curente şi influenţele generate din perioada anterioară. Nu există o situaţie finală în momentul de faţă ca să vă pot răspunde“.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: