Ciocea şi Călinoiu, nici în PSD, nici în Parlament

Candidaţii independenţi Ion Călinoiu şi Ion Ciocea nu intră în Parlamentul României. În timp ce fostul preşedinte al Consiliului Judeţean a obţinut 3457 de voturi, primarul comunei Bustuchin a obţinut 8690 de voturi, fiind candidatul care a luat cele mai multe voturi la nivel naţional, din postura de independent. Cu toate acestea, pesediştii spun că nu-i mai vor înapoi în partid.

Florin Cârciumaru, liderul social-democraţilor gorjeni, spune că Ion Călinoiu şi Ion Ciocea şi-au pierdut calitatea de membri PSD în momentul în care au candidat ca independenţi. Acesta susţine că nu mai există cale de întoarcere în partid. „Automat, prin candidatură ca independent, conform statutului, dumnealor nu mai sunt membri de partid. Ştiţi destul de bine că sunt primari, care pe faţă şi-au manifestat dorinţa că-l susţin că pe unul sau pe altul şi că membrii de partid, oamenii din comunităţile respective, au votat cu PSD. Nimeni nu se aştepta nici la Gorj şi nici la centru, nimeni nu se aştepta să fim fruntaşi printre organizaţiile din ţară”, a declarat Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj.
Deputatul Mihai Weber spune că cei doi candidaţi independenţi trebuia să fie conştienţi încă de la bun început că vor pierde, în condiţiile în care nu vor fi sprijiniţi de partid. Ba mai mult, crede că zicala românească „Ce semeni, aia culegi” este valabilă şi în cazul foştilor săi colegi. „Oamenii au demonstrat că sunt încrezători în programul PSD. La nivel local ne aşteptam la anumite surprize, dar e o vorbă din bătrâni care, la Gorj, se pliază foarte bine pe situaţia actuală: Ce seameni, aia culegi! Este o vorbă care se aplică foarte bine şi pentru cei doi candidaţi care au părăsit PSD Gorj şi pentru candidaţii altor partide”, a declarat Mihai Weber. Acesta a câştigat un nou mandat de deputat. „La nivel local am dovedit că se poate face ceva, dar numai în echipă. Cine crede că de unul singur poate să răzbească se înşeală şi s-a înşelat tot timpul. La nivel local, PSD a obţinut un scor extraordinar de bun, am trebuie să facem ceea ce am promis”, spune Weber.
RISC
Dacă Ion Călinoiu nu a avut nimic de pierdut, prin această candidatură ca independent, în cazul lui Ion Ciocea candidatura l-ar putea costa mandatul de primar, în condiţiile în care PSD l-ar considera autoexclus din partid.

Vizualizări: 2,650

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: