Ciocolata neagră cu multă cacao, excelentă pentru sănătate

Mai multe studii științifice internaționale au demonstrat că ciocolata neagră, care conține multă cacao este bogată în antioxidanți și plină de nutrienți, fiind excelentă pentru sănătatea oamenilor.

Astfel, dacă este consumată în cantități mici zilnic, atunci ea aduce multe beneficii organismului uman, având un rol în prevenirea cancerului, în sănătatea inimii, dar și în îmbunătățirea funcției creierului.

Ciocolata neagră cu un conținut ridicat de cacao conține fitonutrienți numiți flavonoide, niște substanțe vegetale care acționează ca antioxidanți, potrivit Every Day Health.

”Cacaua este plină de antioxidanți, mai mult decât conțin ceaiul verde sau vinul roșu. Cu cât vei mânca mai multă ciocolată neagră, cu atât vei primi mai mulți antioxidanți, dar trebuie să existe un echilibru între consumul de ciocolată neagră și obținerea de beneficii pentru sănătate”, a spus Toby Amidor, autor de cărți de bucate și expert în nutriție de la Food Network.

Universitatea de Medicină Harvard din Massachusetts, Statele Unite, recomandă alegerea unei ciocolate negre cu un conținut de cacao de 70% sau mai mult. Cele cu un procent mai mic de cacao au mai mult zahăr adăugat și grăsimi nesănătaose.


Experții spun că pentru a evita creșterea în greutate și a avea toate beneficiile ciocolatei negre, trebuie consumată o cantitate zilnică de maximum 1 uncie (28,3 grame). Asta înseamnă că dacă ați cumpărat o ciocolată neagră cu peste 70% cacao de 80 de grame, care are 10 pătrățele, atunci puteți mânca 3 pătrățele pe zi.

Experții americani de la Universitatea Harvard au enunțat care sunt principalele beneficii ale consumului de ciocolată neagră, cu un consum egal sau mai mare de 70% cacao.

Risc major de demență, depresie și anxietate: Oamenii cei mai vulnerabili care sunt loviți din plin

Acestea sunt următoarele: ajută la prevenirea bolilor de inimă și la reducerea riscului de accident vascular cerebral, îmbunătățește cunoașterea și poate preveni pierdea memoriei și stimula pozitiv starea de spirit.


De asemenea, îmbunătățește nivelul zahărului din sânge, glicemia, și reduce riscul de a dezvolta diabet. Ciocolata neagră este bună și pentru intestin și ajută la scăderea în greutate.

În plus, ajută la prevenirea cancerului, fiind de asemenea bună pentru piele. Poate duce la creșterea colesterolului bun și la reducerea colesterolului rău LDL.

Vizualizări: 691

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: